Skupinska kolesarska potovanja
*
Dalmatinska avantura - kolesarjenje Hrvaška

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih.

Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu  aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.


Program:
1. DAN: SPLIT/OKOLICA - POVLJA - SUMARTIN - MAKARSKA
Zbor vseh udeležencev v Splitu oz. v okolici, kjer sledi vkrcanje na ladji. Plovba na otok Brač in začetek kolesarske ture v mestu Povlja. Kolesarjenje po panoramski cesti na južno stran otoka, do  mesta Sumartin, kjer nas bo čakala ladja. Nekaj prostega časa za kopanje in oddih ter plovba proti Makarski. Večerja in nočitev (cca. 15 km).

2. DAN: MAKARSKA - IGRANE
Po zajtrku začetek kolesarske ture. Pot nas bo vodila skozi najlepše kraje makarske riviere kot so Podgora, Tućepi, Igrane in Živogošče. Naša ladja nas bo čakala v mestu Igrane, kjer bomo tudi prenočili (cca 30 km).

3. DAN: IGRANE - KUČIŠĆE - TRSTENIK
Današnji dan bomo začeli s plovbo proti Pelješcu. Ladjo bomo zapustili v kraju Kučišće, kjer bo tudi začetek današnje kolesarske ture. Obalna pot nas bo vodila skozi mesto Orebić in naprej po panoramski cesti skozi številne vinograde. Med samim kolesarjenjem se bomo ustavili tudi na kosilu in degustaciji. Zaključek današnje ture bo ribiško mestece Trstenik, kjer nas bo čakala ladja (cca. 45 km).

4. DAN: TRSTENIK - SOBRA - POMENA
Jutranja plovba na otok Mljet. Začetek kolesarske ture bo v mestu Sobra. Otok Mljet spada med najbolj zelene otoke na Jadranu. Naša kolesarska pot nas bo vodila skozi večino otoka še posebno zanimivo pa bo kolesarjenje skozi nacionalni park in mimo dveh jezer, kjer bo nekaj časa tudi za osvežitev. Našo današnjo kolesarsko turo bomo zaklučili v mestu Pomena, kjer nas bo čakala ladja (cca. 45 km).

5. DAN: LUMBARDA - KORČULA - RAČIŠĆE - SUĆURAJ
Tudi današnji dan bomo začeli s plovbo proti otoku Korčula do mesta Lumbarda, kjer bo začetek kolesarske ture. Naš prvi postanek bomo naredili v mestu Korčula, kjer bo na voljo nekaj časa za ogled tega prekrasnega dalmatinskega mesta. Sledi nadaljevanje kolesarjenja proti Pupnatu, kjer se bomo ustavili na kosilu. Naš današnji cilj bo v Račišću. Po kratki osvežitvi v morju sledi plovba na otok Hvar do mesta Sućuraj, kjer bomo tudi prenočili (cca. 35 km).

6. DAN: SUĆURAJ - POKRIVENIK - BOL
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Panoramska cesta nas bo vodila skozi vasice Selca in Bogomolje do Zastražišća od koder sledi slikovit spust v zaliv Pokrivenik, kjer nas bo čakala naša ladja. V tem zalivu so snemali tudi film bratovščina Sinjega galeba. Po končani kolesarski turi bo nekaj časa tudi za kopanje. Sledi plovba do Bola na otok Brač, kjer bomo tudi prenočili (cca. 35 km).

7. DAN: BOL - PUČIŠĆA - POSTIRA - OMIŠ
Naša kolesarska tura se bo začela v znanem turističnem mestu Bol, kjer si bomo ogledali tudi znamenito plažo ˝zlatni rat˝. Sledil bo vzpon po panoramski cesti do Gornjega Humca, kjer si bomo privoščili okrepčilo. Nadaljevanje kolesarjenja mimo Pražnice in s slikovitim spustom do mesta Pučišća, ki je znan po izdelkih iz kamna. Naša današnji cilj bo ribiško mesto Postira, kjer nas bo čakala ladja. Sledi plovba proti Omišu, kjer bomo prenočili (cca. 45 km).

8. DAN: OMIŠ - SPLIT/OKOLICA
Jutranja plovba do naše začetne točke mesta vkrcanja. Po zajtrku slovo od posadke in zaključek potovanja.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
30.05.2020 po programu dvoposteljna lasten 499.00 € Povpraševanje Rezervacija