Skupinska kolesarska potovanja
*
Vietnam

Kolesarsko potovanje Vietnam.

Kombinacija gorskega in cestnega kolesarjenja  nas bo popeljala iz centra visokogorskih pokrajin Dalat do prijetnega obmorskega mesta Qui Njon. Kolesarsko potovanje je ena izmed najboljših načinov, da spoznamo bogato kulturo južne in centralne regije Vietnama. Vijugasti gorski prehodi, ki se vijejo skozi dramatično pokrajino barvitih cvetličnih vrtov, velikih plantaž kave in riževih teras in nas ne bo pustila ravnodušne.  Našo kolesarsko avanturo zaključimo ob morju!


1.dan: Ljubljana - Ho Chi Minh
Zbor vseh udeležencev na Ljubljanskem letališču in polet proti Vietnamu (preko večjega letališča).

2. dan: Ho Chi Minh
Po pristanku na letališču sledi transfer do hotela ter prvi utrinki mesta.  Sledi večerja v lepi vietnamski restavraciji ter nočitev v hotelu.

3.dan: Mesto Ho Chi Minh – Long Thanh – Loc An
Po zajtrku se bomo odpravili do Long Thanh, kjer bomo prevzeli kolesa in uživali v vožnji do obale. Kolesarska pot nas bo vodila do kraja Loc An, katerega je Vietnamska vojska med vietnamsko vojno uporabila za svoje skladišče orožja. Sledi transfer iz Saigona do pristanišča Cat Lai. S trajektom bomo prečkali reko, raztovorili kolesa in nadaljevali naše kolesarjenje po mirni asfaltirano cesti. Vožnja bo preprosta, saj je  teren v osnovi raven. Med kolesarjenjem bomo občudovali čudovite plantaže kavčuka, indijskih oreščkov in črnega popra. Na kosilo se bomo ustavili v  Ngai Giao, kjer si bomo nabrali novih moči in energije za nadaljevanje kolesarjenje do Loc An. Če bo čas dopuščal se bomo povzpeli na goro Minh Dam. Večerja v lokalni restavraciji z morsko hrano. Prenočimo v letovišču Loc An (cca. 65 km).

4. dan: Loc An- Bing Chau- Phan Thiet- Mui Ne
Pred nami je čudovit dan kolesarjenja do obalne ribiške vasice Phan Thiet. Kolesariti začnemo izpred hotela. Vožnja bo potekala vzdolž ravne ceste, ki preči puščavo s peščenimi sipinami in lepimi razgledi na obalo. Naš današnji cilj bo ribiška vasica Mui Ne, kjer bomo v mirnem letovišču ob obali tudi prenočili (cca. 75 km).

5.dan: Mui Ne – Da Lat
Po zajtrku bomo zapustili mesto in kolesarili po hriboviti cesti do Di Linh- a (500m nadmorske višine). Med kolesarjenjem bomo uživali v čudovitih razgledih na riževa polja, plantaže banan in čaja. Kolesarjenje bomo zaključili v Di Linh od koder sledi transfer do Da Lat. Regija leži na 1475 metrih nadmorske višine in je poznana po številnih jezerih in slapovih ter obkoljena z zimzelenimi gozdovi. Nočitev v hotelu (cca. 80 km).

6.dan: Da lat - Lak lake
Po zajtrku bomo zapustili Da lat  in nadaljevali naše kolesarjenje po hriboviti regiji. Po prvih 17km spusta do Tanunga, bomo nadaljevali našo vožnjo po ravnih oz. valovitih hribčkih do Thanh Binh-a.  Cesta med Dalat in Lak Lake se vije čez dva gorska prelaza. Kolesarjenje bo precej zahtevno, vendar vredno vsakega napora, saj bomo uživali v prečudovitih razgledih na plantaže kave. Po počasnem vzponu, manj kot 10 km,  bomo dosegli vrh in tako tudi obrežje na drugi strani. Drugi prehod Chuoi (banana) se prične kmalu in sicer s spustom. Kolesarili bomo mimo lesenih hiš s kupi na soncu sušečih kavnih zrn in čudovitim razgledom na jezero Lak in mesto. Sledi transfer do jezera Lak, kjer bomo prenočili (cca 80 km).

7.dan: Lak Lake- Buon Me Thuot
Po zajtrku bomo obiskali letno residenco zadnjega cesarja Bao Dai. Nato se bomo s čolnom zapeljali v oddaljeno vasico na drugi strani jezera Lak. Iz te vasice je možen tudi lahek treking. Po povratku sledi kosilo in počitek, saj je pred nami 50 km kolesarjenja do Buon Me Thout (cesta je večinoma ravna), kjer bomo tudi prenočili (cca. 50 km).

8. dan: Buon Me THour- Nha Trang
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Današnji dan bo kombinacija vzponov in spustov. V Ea Knop se bomo ustavili na kosilu in se nato spočiti z novimi močmi spustili do obale. Kolesarjenje bomo nadaljevali do Ninh Hoa od koder sledi transfer do Nha Trang. V tem letoviškem mestu bomo tudi prenočili (cca. 60 km).

9. dan: Nha Trang
Prvo polovico dneva bomo uživali v kolesarjenju po mirnem podeželju na 30km dolgi »pentlji«. Pričeli bomo s kratko vožnjo in izlet z ladjo, nato se bomo peljali skozi vas po ozki in neprometni stezi, se ustavljali na poti in občudovali znamenitosti, poslušali zvoke in uživali v lepih vonjavah na poti. Kosilo na današnji dan bo piknik, možnost tudi obisk restavracije. Drugi del dneva bo namenjen prostemu času in poleževanju na plaži Nha Trang (cca. 30 km).

9. dan: Nha Trang - oddih na plaži
Prosti dan za poležavanje na plaži.

10 dan: Hha Trang - Ho Chi Minh
Po zajtrku transfer do letališča ter polet proti Ho Chi Minhu. Nastanitev v hotelu ter ogled mesta in njegovih znamenitosti ter možnost še zadnjih nakupov. Nočitev v hotelu.

11 dan: Ho Chi Ming - Ljubljana
Po zajtrku še nekaj  transfer do letališča ter polet proti Evropi.

12. dan: Ljubljana
Po pristanku zaključek ture ter slovo od udeležencev.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
15.03.2019 po programu dvoposteljna letalo 1995.00 € Povpraševanje Rezervacija
01.11.2019 po programu dvoposteljna letalo 1995.00 € Povpraševanje Rezervacija