Skupinska kolesarska potovanja
*
Prvomajska dalmacija - kolesarjenje Hrvaška

Kolesarsko potovanje in križarjenje po otokih južne Dalmacije.Prvomajsko kolesarsko potovanje.

Konec aprila je Dalmacija že odeta v zeleno, temperature so pravšnje, primerne za sprehode in kolesarjenje. Vse ljubitelje narave in kolesarjenja vabimo prvomajsko kolesarjenje in spoznavanje najlepših delov Dalmacije. Na dalmatinski barkači zagotavljamo dobro družbo in prijetno vzdušje.

PROGRAM:

1. dan: SPLIT/ okolica - BRELA -BAŠKA VODA - MAKARSKA
Zbor vseh udeležencev v Splitu oz. okolici, kjer se bomo vkrcali na ladjo. Sledi plovba do Brele in začetek kolesarjenja. Pot nas bo vodila mimo čudovitih plaž po katerih je poznana Makarska riviera. Naš današnji cilj bo turistično mesto Makarska, kjer nas bo čakala ladja. Večerja in nočitev (cca. 20 km).

2. dan: MAKARSKA - SUMARTIN - BOL
Po zajtrku sledi plovba na otok Brač. Začetek kolesarjenja bo v ribiškem mestu Sumartin. Kolesarili bomo mimo vasi Selca prosti Gornjem Humcu, kjer si bomo naredli kratek oddih na tamkašnjem trgu v središču vasi. Sledi nadaljevanje proti najvišji točki jadranskih otokov - Vidovi Gori, kjer bomo uživali v prelepi panorami na okoliške otoke. Sledi slikovit spust proti Murvici in naprej do Bola, do znamenite plaže Zlatni Rat, kje bo dovolj časa tudi za osvežitev v morju. Večerja in nočitev (cca. 55km).

3. dan: BOL - STARIGARD - HVAR
Jutranja plovba do Hvara in začetek kolesarske etape v Starem Gradu. Kolesarjenje po najprej potekalo po ravnem predelu otoka Hvara, do Vrboske in po obalni poti do Jelse. Od tam nadaljevanje poti skozi vasice na pobočjih Sv. Nikole in čez Brusje do mesta Hvar. Ogled starega mestnega jedra, s trdnjavo in obzidjem. Večerja in nočitev na ladji (cca. 45 km).

4. dan: HVAR - STOMORSKA - MASLINICA
Zjutraj bomo zapustili otok Hvar. Začetek današnje kolesarske etape bo v majhnem mestu Stomorska na otoku Šolti. Prvi postanek bomo naredili v Gornjem Selu, kjer se bomo ustavili v tamkajšnji oljarni na degustaciji olivnega olja. Sledi nadaljevanje kolesarnjenja skozi Grohote prosti Maslinici, kjer nas bo čakala ladja. Večerja in nočitev na ladji (cca. 25 km).

5. dan: TROGIR - ĆIOVO
Jutranja plovba proti Trogirju. Današnja kolesarska etapa bo potekala po otoku Ćiovo ki se nahaja se le nekaj metrov od celinske obale, s katero ga v mestu Trogir povezuje krajši most. Po končani kolesarski etapi si bomo tudi ogledali mesto Trogir. Mesto je bogato s kulturno zgodovinskimi spomeniki, ohranjenimi zgradbami, palačami in stolpi, ki pričajo o zanimivi preteklosti. Trogir je zaradi neizmerne lepote in ohranjene zgodovinske dediščine vpisan na UNESCO-v seznam svetovne dediščine. Večerja in nočitev na ladji (cca. 25 km).

6. dan: TROGIR - SPLIT /okolica
Jutranja plovba do mesta vkrcanja. Slovo od posadke in zaključek kolesarskega potovanja.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi posebnih vremenskih razmer.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
26.04.2020 po programu dvoposteljna lasten 435.00 € Povpraševanje Rezervacija