Skupinska kolesarska potovanja
*
Dalmatinska tura - kolesarjenje Hrvaška

S kolesom in ladjo po otokih Dalmacije, odlična kombinacija kolesarjenja in križarjenja za vse aktivne popotnike.

PROGRAM:
1. dan: SPLIT (okolica) - MASLINICA - STOMORSKA
Zbor vseh udeležencev v Splitu / okolica in vkrcanje na ladjo. Plovba na otok Šolta. S kolesarjenjem bomo začeli v mestu Maslinica. Kolesarska pot nas bo vodila po notranjosti otoka skozi slikovite vasice proti Stomorski, kjer nas bo čakala tudi naša ladja.  Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 20 km).

2. dan: MILNA - VIDOVA GORA - BOL
Jutranja plovba na otok Brač. Po zajtrku začetek kolesarjenja po razgledni cesti do središča otoka Nerežišća, kratek postanek za oddih in nadaljevanje proti Vidovi Gori, ki je tudi najvišja gora jadranskih otokov. Zaslužen počitek in uživanje v prelepi panorami na bližnje otoke. Sledi slikovit spust po južni strani otoka Brača do Bola. Tam si bomo ogledali tudi znamenito plažo ˝zlatni rat˝.  Večerja in nočitev na ladji (cca. 55 km).

3. dan: ZALIV POKRIVENIK - SUČURAJ - TRPANJ
Tudi današnji dan bomo začeli s polovbo proti Hvaru. S kolesarjenjem bomo začeli v lepem zalivu Pokrivenik, kjer so snemali tudi znano serijo Bratovščina Sinjega Galeba. Po začetnem vzponu sledi razgibana panoramska cesta vse do južnega dela Hvara in mesta Sućuraj, kjer nas bo čakala ladja. Na voljo bo nekaj prostega časa za osvežitev v morju nato pa sledi nadaljevanje plovbe proti Pelješcu, kjer bomo v mestu Trpanj tudi prenočili (cca. 35 km).

4. dan: TRPANJ - KUČIŠĆE  - KORČULA
Po zajtrku začetek kolesarjenja v mestu Trpanj. Pot nas bo vodila skozi številne vinograde do Potomja, kjer se bomo ustavili tudi na degustaciji v tamkajšnji vinski kleti. Sledi nadaljevane poti proti Orebiću in kraju Kučišće, kjer bo dovolj časa za osvežitev v morju. Nato plovba čez Pelješki kanal na otok Korčula, kjer si bomo mesto Korčula tudi ogledali in tam prenočili (cca. 45 km).

5. dan: KORČULA - VELA LUKA
Današnje kolesarjenje bo potekalo po otoku Korčula. Po zajtrku bomo sedli na kolesa. Naš prvi oddih bo v vasi Pupnat. Sledi nadaljevanje po panoramski cesti, od koder bo lep pogled na enega izmed najlepših zalivov na Jadranu - Pupnatska luka, ter naprej skozi mesti Čara in Smokvica, kjer bomo naredili tudi postanek. Zanimiv bo tudi naslednji odsek našega kolesarjenja, ki poteka tik nam morjem po južni strani otoka, mimo Prižbe, od koder nas potem čaka še naš današnji zadnji vzpon proti Blatu in naprej skozi vinograde do Vele Luke, kjer bomo tudi prenočili (cca. 60 km).

6. dan: VELA LUKA - HVAR - STARIGRAD
Jutranja plovba na otok Hvar, do mesta Hvar. Sledi začetek kolesarjenja. Panoramska pot nas bo vodila skozi vas Brusje do razgledne točke, kjer bomo naredili postanek v tamkajšni konobi. Sledi dolg spust mimo Selce in nadaljevanje kolesarjenja skozi tipične dalmatinske vasice Vrbanj in Svirče proti Jelsi in naprej skozi slikovito Vrbosko proti Stari Gradu, kjer nas bo čakala ladja (cca 45. km).

7. dan: SUPETAR - PUČIŠĆA
Jutranja plovba na otok Brač, do mesta Supetar, kjer bo začetek današnje kolesarske etape. Pot, ki bo delno potekala tudi ob morju nas bo vodila mimo Splitske in Postire do našega današnjega cilja, mesta Pučišća, ki je poznano po svoji odlični kamnoseški tradiciji. Iz bližnjih kamnolomov izvažajo kamen, s katerim so že zgradili številne svetovno znane zgradbe. Večerja in nočitev (cca. 30 km).

8. dan: PUČIŠĆA - SPLIT (okolica)
Jutranja plovba, do naše začetke točke, kjer se tura zaključi. Slovo od posadke in odhod proti domu.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
25.09.2021 po programu dvoposteljna kabina lasten 529.00 € Povpraševanje Rezervacija