Skupinska kolesarska potovanja
*
Hrvaška - od otoka do otoka - PREMIUM

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih - LADJA PREMIUM

Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu  aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.


PROGRAM:
1. DAN: SPLIT / okolica - SUPETAR - MILNA - STARIGRAD
Zbor vseh udeležencev v Splitu / okolica in vkrcanje na ladjo. Plovba v Supetar na otoku Braču in kolesarjenje do Milne. Sledi nadaljevanje plovbe proti Hvaru v mesto Starigrad. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 25 km).

2. DAN: STARIGRAD - HVAR - VELA LUKA
Po zajtrku začetek kolesarske ture. Pot nas bo vodila skozi starogradsko polje do Vrboske in po obalni cesti naprej proti Jelsi, kjer bomo naredili krajši postanek. Sledi nadaljevanje kolesarjenja skozi manjše vasice proti Starigradu. Od tam naprej pa po panoramski cesti skozi Selco do Vidikovca, kjer si bomo privoščili kratek oddh. Sledi nadaljevanje skozi Brusje in dolg spust proti mestu Hvar. Nekaj prostega časa za ogled mesta ter nadaljevanje plovbe proti Korčuli do mesta Vela Luka, kjer bomo tudi prenočili (cca. 45 km).

3. DAN: VELA LUKA - KORČULA
Po zajtrku začetek kolesarjenja po otoku. Pot nas bo vodila skozi Blato in naprej po južni strani otoka mimo Prižbe proti sredušču otoka, mestu Smokvica, kjer bomo naredili krajši postanek. Sledi nadaljevanje skozi Čaro in po lepi panoramski cesti nad Pupnatsko luko proti Korčuli, kjer nas bo čakala ladja. Mesto Marka Pola si bomo tudi ogledali. Večerja in nočitev (cca. 55 km).

4. DAN: KORČULA - POMENA (otok Mljet) - SOBRA
Jutranja plovba proti Mljetu. Z današnjim kolesarjenjem bomo začeli v mestu Pomena. Slikovita pot nas bo najprej vodila skozi nacionalni park in mimo obeh jezer, kjer bo tudi lep razgled na benediktinski samostan na otočku. Sledi nadaljevanje kolesarjenja skozi Polače in naprej proti Babinem polju, ki velja za upravno središče otoka. Naša ladja nas bo čakala na južnem delu otoka v kraju Sobra, kjer bomo tudi prenočili (cca. 45 km).

5. DAN: SOBRA - STON - TRSTENIK
Tudi današnji dan začnemo s plovbo proti Pelješcu. S kolesarjenjem bomo začeli v zalivu Prapratno. Naš prvi današnji postanek bomo naredili v mesto Ston, katerega si bomo tudi ogledali. Sledi nadaljevanje kolesarjenja po Pelješcu. Pot nas bo vodila mimo številnih vinogradov vse do našega današnjega cilja, ki bo v majhenm ribiškem mestu Trstenik, kjer bomo tudi prenočili (cca. 45 km).

6. DAN: TRSTENIK - TRPANJ
Po zajtrku začetek kolesarjenja po vinorodnih pobočjih Dingača. Panoramska pot nas bo vodila mimo vinogradov do Potomja, kjer se bomo ustavili na degustaciji v tamkajšnji vinski kleti. Sledi nadaljevanje kolesarjenja skozi manjše vasice proti mestu Trpanj, kjer bomo prenočili (cca 30 km).

7. DAN: TRAPANJ - IGRANE - MAKARSKA
Jutranja plovba proti makarski rivieri do mesta Igrane, kjer se bomo izkrcali in začeli današnjo kolesarsko turo. Kolesarili bomo po obalnih in panoramskih cestah ob makarski rivieri. Pot nas bo vodila skozi Podgoro in Tučepe do znamenitega turističnega središča Makarske, kjer bomo tudi prenočili (cca. 35 km).

8. DAN: MAKARSKA - SPLIT/okolica
Jutranja plovba do naše začetne točke, kjer po zajtrku sledi slovo od posadke in zaključek kolesarskega potovanja.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena