Skupinska kolesarska potovanja
*
Hrvaška - kolesarjenje po otokoh - Lepote Dalmacije in Lastovo PREMIUM

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih.

Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu  aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.


1. dan: SPLIT / okolica - ŠOLTA
Zbor vseh udeležencev v Splitu / okolica in vkrcanje. Plovba na otok Šolta. S kolesarjenjem bomo začeli v mestu Maslinica. Kolesarska pot nas bo vodila po notranjosti otoka skozi slikovite vasice proti Stomorski, kjer nas bo čakala tudi naša ladja.  Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 20 km).

2. dan: ŠOLTA - VIS
Jutranja plovba na otok Vis, do mesta Vis kjer bomo pričeli s kolesarjenjem. Krožna pot nas bo vodila skozi manjše vasice do mesta Komiža na drugem delu otoka, kjer bo nekaj časa za oddih in osvežitev v morju. Sledi nadaljevanje kolesarjenja proti Visu, kjer bomo tudi prenočili. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 45 km).

3. dan: VIS - BIŠEVO - KORČULA (Vela Luka)
Po zajtrku plovba na otok Biševo. Ogled znamenite modre špilje. Nekaj prostega časa za kopanje. Sledi plovba na Korčulo do mesta Vela Luka. Krožna kolesarska tura do Prigradice in nazaj mimo Blata do Vela Luke. Večerja in nočitev (cca. 30 km).

4. dan: KORČULA (Vela Luka) - LASTOVO
Po zajtrku začetek kolesarjenja po otoku skozi Blato in Prižbo po lepi panoramski cesti do Brna. Vkrcanje na ladjo in plovba na Lastovo. Raziskovanje otoka s kolesom. Otok Lastovo spada sigurno med najlepše jadranske otoke in se ponaša z kristalo čistim morjem in neokrnjeno naravo. Večerja in prenočevanje (cca. 45 km).

5. dan: LASTOVO - KORČULA (Lumbarda)
Po zajtrku plovba nazaj proti Korčuli. Kolesarjenje nadaljujemo iz vasice Brna skozi Smokvico in Čaro mimo Pupnata proti mestu Korčula. Nekaj prostega časa za ogled tega mesta ter nadaljevanje kolesarjenja proti Lumbardi, kjer nas bo čakala ladja. Lepa plaža v bližini bo idealna za osvežitev v morju. Večerja in prenočevanje (cca. 45 km).

6. dan: KORČULA (Lumbarda) - HVAR (Sućuraj) - BRAČ (Bol)
Jutrana plovba na otok Hvar, do mesta Sućuraj, kjer bo začetek kolesarjenja. Panoramska cesta nas bo vodila skozi vasice Selca in Bogomolje do Zastražišća, od koder sledi slikovit spust v zaliv Pokrivenik, kjer nas bo čakala naša ladja. V tem zalivu so snemali tudi film bratovščina Sinjega galeba. Po končani kolesarski turi bo nekaj časa tudi za kopanje. Sledi plovba do Bola na otok Brač, kjer bomo tudi prenočili (cca. 35 km).

7. dan: BRAČ (Bol) - BRAČ (Postira)
Naša kolesarska tura se bo začela v znanem turističnem mestu Bol, kjer si bomo ogledali tudi znamenito plažo ˝zlatni rat˝. Sledil bo vzpon po panoramski cesti proti Vidovi Gori, ki je tuid najvišji vrh jadranskih otokov in ponuja lepe razglede na okoliške otoke. Po oddihu sledi nadaljevanje kolesarjenja mimo Pražnice in s slikovitim spustom do mesta Pučišća, ki je znano po izdelkih iz kamna. Naša današnji cilj bo ribiško mesto Postira, kjer nas bo čakala ladja. Večerja in prenočevanje (cca. 60 km).

8. dan: BRAČ (Postira) - SPLIT / okolica
Plovba do Splita oz. okolice in po zajtrku slovo od ladijske posadke in odhod proti domu.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
28.05.2022 po programu dvoposteljna kabina lasten 619.00 € Povpraševanje Rezervacija