Skupinska kolesarska potovanja
*
Biseri Dalmacije - kolesarjenje Hrvaška

Kolesarsko potovanje in križarjenje po severno jadranskih otokih.

Severno dalmatinski otoki so kot naravni arhipelag edinstveni in zanimivi za kolesarjenje. Tukaj je relief nekoliko manj razgiban in teren manj zahteven kot na jugu. Veličastni slapovi Krke in otočje Kornatov sta dve izjemni in enkratni stvaritvi narave. Starodavna in s kulturo bogata mesta Trogir, Šibenik in Zadar pa je skozi stoletja ustvarjala človeška roka in pronicljiv duh. Vabljeni na odkrivanje otokov s kolesom!

PROGRAM:

1. dan: SPLIT / okolica - TROGIR - ĆIOVO
Zbor vseh udeležencev v Splitu oz. okolici, kjer sledi vkrcanje na ladjo in plovba proti Trogirju. Sledi krožna kolesarska tura po otoku Čiovo. Otok se nahaja tik ob zgodovinskem jedru starega Trogirja, mesta, ki je pod UNESCO-vo zaščito. S Trogirjem in kopnim je povezan z mostom. Po končani kolesarski turi sledi ogled mesta. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 20 km).

2. dan: PRIMOŠTEN - ŠIBENIK - SLAPOVI KRKE - SKRADIN
Po zajtrku sledi plovba do Rogoznice. Krajša kolesarska tura do Primoštena z ogledom mesta. Nadaljevanje plovbe do Šibenika in od tam naprej kolesarjenje do Krkinih slapov, ki so res vredni ogleda in so z okolico del narodnega parka. Zaključek kolesarjenja bo v ribiškem mestecu Skradin. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 35-40 km).

3. dan: VODICE - MURTER - KORNATI – DUGI OTOK (Sali)
Dan začnemo s slikovito plovbo po reki Krki mimo Šibenika do Vodic, kjer bo začetek kolesarske ture. Pot nas bo vodila mimo Tribunja na otok Murter, kjer bo na voljo tudi nekaj prostega časa za kopanje. Sledi plovba na Dugi otok, ki je največji severno jadranski otok.  Prav posebno zanimiva bo slikovita plovba skozi Kornate, ki ga sestavlja 89 otokov in otočkov vse do mesta Sali. Sledi popoldanska kolesarska tura do parka Telašćica, ki spada med najlepše zalive na vzhodni obali Jadrana in leži znotraj narodnega parka Kornati. Telašćico izpostavljajo trije osnovni fenomeni: sam zaliv Telašćica, kot največje naravno pristanišče na Jadranu, strme, prepadne stene na južni obali, ki se dvigajo tudi do 200 m nad morjem in slano jezero Mir. Po ogledu povratek do Salija. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 45 km).

4. dan: SALI – BOŽAVA – ZADAR
Po zajtrku začetek kolesarske ture. Razgibana in slikovita kolesarska pot nas bo vodila od mesteca Sali vse do Božave, kjer nas bo čakala naša ladja. Po končani turi bo na voljo tudi nekaj časa za osvežitev v morju. Sledi plovba do mesta Zadar. Ogled mesta, večerja in prenočevanje (cca. 45-55 km).

5. dan: ZADAR - UGLJAN – PAŠMAN – BIOGRAD
Kolesarska etapa bo potekala po otoku Ugljan od Preka do Tkona na otoku Pašman. Oba otoka sta namreč povezana z mostom. Sledi plovba iz Tkona do poznanega turističenga mesta Biograd na Moru. Obalno mesto in pristanišče v Pašmanskem kanalu leži 30 km jugovzhodno od Zadra. Zgrajen je delno na polotoku in delno na celini v katero se na severu zajeda zaliv Bošana na jugu pa zaliv Soline. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 45 km).

6. dan: BIOGRAD – VRANSKO JEZERO - VODICE
Po zajtrku začetek kolesarjenja od Biograda, mimo Vranskega jezera in skozi manjše vasice do poznanega turističnega mesta Vodice. Živahno počitiško mesto se je s časoma razvilo v pomemben turistični center in je postalo izhodiščna točka izletov na Šibenske otoke. Popoldne prosto za kopanje. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 55 km).

7. dan: VODICE - ŠOLTA
Po zajtrku sledi plovba na otok Šolta. Otok spada v skupino srednjedalmatinskih otokov, kjer vas čaka čist in svež zrak ter skriti zalivi z lepimi plažami, kamor se lahko zatečejo vsi tisti, ki iščejo miren kraj za polnjenje baterij. Dokaj poseljen otok bomo prekolesarili od Maslinice do Stomorske. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 25 km).

8. dan: ŠOLTA - SPLIT / okolica
Jutranja plovba in zajtrk do mesta vkrcanja, kjer se tura zaključi.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi posebnih vremenskih razmer.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
03.09.2022 po programu dvoposteljna kabina lasten 559.00 € Povpraševanje Rezervacija
27.08.2022 po programu dvoposteljna kabina lasten 559.00 € Povpraševanje Rezervacija