Skupinska kolesarska potovanja
*
Kolesarjenje Hrvaška - Kvarner Express

Kolesarsko potovanje in križarjenje po otokih Kvarnerja.

Vse ljubitelje narave in kolesarjenja vabimo na kratko, a zanimivo spoznavanje najlepših delov Kvarnerja. Na kolesu boste spoznali  otoke Krk, Rab, Pag, Cres in Lošinj. Na kolesarski turi zagotavljamo dobro družbo in prijetno vzdušje.

1. dan: BAŠKA - GOLI OTOK - LOPAR - RAB

Individualni prihod v Baško in namestitev na ladji. Plovba do zgodovinsko zanimivega Golega otoka, kjer je Avstro-Ogrska že med 1. svetovno vojno zgradila taborišče za ruske ujetnike z vzhodne fronte, od leta 1949 pa je tam delovalo zloglasno taborišče za jugoslovanske politične zapornike. Po krajšem ogledu plovba do severnega dela otoka Rab in izkrcanje v Loparju, kjer se prične kolesarjenje. Lopar obkroža 22 peščenih plaž, najbolj znana med njimi pa je Rajska plaža. Kolesarili bomo po severnem delu otoka do mesta Rab s stoletno turistično tradicijo. Mesto si bomo tudi ogledali. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 20 km).

2. dan: RAB - LUN - MANDRE - (SILBA, OLIB)

Po zajtrku vožnja z ladjo do otoka Paga. Otok Pag je poznan po dobrem vinu, siru in olivnem olju. Izkrcanje v mestu Lun in kolesarjenje do Novalje, nato preko slikovite pokrajine do Kolana in naprej do ribiškega mesteca Mandre.  Nekaj prostega časa za kopanje ter plovba proti Silbi ali Olibu. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 30 km).

3. dan: MANDRE - VELI LOŠINJ - OSOR - POGANA (Punta Križa) - KRK

Po zajtrku sledi vožnja z ladjo do Lošinja. Naselje Mali Lošinj je poznano kot klimatsko zdravilišče zaradi ugodnih vremenskih pogojev in borovih gozdov. S kolesarjenjen bomo pričeli v Velem Lošinju. Pot nas bo vodila mimo bujnih grmov lovorja in figovcev do Osorja in naprej do Pogane (Punta Križa).  Sledi vožnja z ladjo do mesta Krk na otoku Krku.  Mesto si bomo tudi ogledali. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 45 km).

4. dan: KRK - VRBNIK - PUNAT - STARA BAŠKA

Kolesarjenje po osrednjem delu otoka proti Vrbniku. Obisk tega zanimivega mesteca, ki se nahaja na 49m visoki skali nad morjem. Nadaljevanje kolesarjenja proti obali do mesta Punat in naprej po rzgledni cesti do Stare Baške, kjer nas bo čakala ladja. Sledi plovba do Baške. Večerja in prenočevanje na ladji. (cca. 45 km).

5. dan: ODHOD DOMOV

Po zajtrku individualni povratek domov.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
21.06.2019 po programu dvoposteljna lasten 299.00 € Povpraševanje Rezervacija