Skupinska kolesarska potovanja
*
Kolesarjenje Hrvaška - Dalmatinska doživetja in Dubrovnik

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih vse do Dubrovnika.

Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu  aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.


PROGRAM:

1. dan: SPLIT / okolica - HVAR (Stari Grad)

Prihod v Split oz. okolico in vkrcanje na ladjo. Sledi plovba na otok Hvar do mesta Stari Grad. Prva kolesarska etapa mimo vinogradov skozi starogradsko polje do Vrboske. Mestece ima prelep otoček v sami sredini zaliva, ki je povezan z mostičkom, zaradi katerega jo imenujejo "Male Benetke". Nadaljevanje kolesarjenja po obalni cesti do Jelse in naprej skozi vasice Vrbanj, Svirče, Vrisnik. Naša krožna tura nas pripelje po razgledni cesti zopet nazaj v Stari Grad, kjer nas čaka ladja. Večerja in nočitev (cca 25 km). 

2. dan: STARI GRAD – HVAR – KORČULA

Po zajtrku začetek kolesarske ture. Kolesarjenje začnemo z vzponom po panoramski cesti skozi Selco do Vidikovca, kjer si bomo privoščili kratek oddh. Sledi nadaljevanje skozi Brusje in dolg spust proti mestu Hvar. Nekaj prostega časa za kopanje in nadaljevanje plovbe proti Korčuli. Izkrcali se bomo v vasici Račišće in od tam nadaljevali po lepi obalni cesti do mesta Korčula. Rojstno mesto Marca Pola si bomo tudi ogledali. Večerja in nočitev (cca 45 km).

3. dan: KORČLA – MLJET – ŠIPAN

Jutranja plovba proti Mljetu. Mljet je s površino 100,4 km² največji otok v dubrovniškem arhipelagu in osmi največji otok Hrvaške. Začetek kolesarjenja v vasici Pomena in skozi nacionalni park, ki si ga bomo tudi ogledali. Nadaljevanje skozi Polaće in manjše vasice vse do našega današnjega cilja, ki bo v Sobri. Nekaj prostega časa za kopanje in plovba proti otoku Šipan in mestecu Šipanska luka. Večerja in nočitev (cca. 35 km).

4. dan: ŠIPAN – DUBROVNIK

Po zajtrku krajša kolesarska tura po otoku Šipan, ki je največji otok v skupini Elafitskih otokov. Med dvema nizoma gričevja, višjim na severovzhodu in nižjim na jugozahodu otoka se razprostira rodovitna dolina v kateri gojijo oljke, vinsko trto, fige in agrume. Krajna potopljena konca doline se končujeta v zalivu. Prekolesarili bomo od severozahoda otoka - Šipanske luke do jugovzhoda in zaliva Suđurađ, kjer nas bo čakala ladja. Sledi plovba do Dubrovnika. V mestu boste lahko občutili romantično vzdušje ozkih kamnitih uličic, občudovali lepote spomenikov in poskusili bogato kulinarično ponudbo mesta. Večerja in nočitev (cca. 10 km).

5. dan: DUBROVNIK – STON – TRSTENIK

Zjutraj bomo zapustili Dubrovnik. Plovba do zaliva Prapratno kjer začnemo z današnjim kolesarjenjem. Naš prvi postanek bo v bližnjem Stonu (tudi Ston Veli), ki je bil v preteklosti najbolj poznan po solinah in obali, primerni za kopanje, predvsem tista v zalivu Praprotno. Tako Ston, kot tudi Mali Ston so ustanovili Dubrovčani, takoj ko so leta 1333 zavladali Pelješcu. Obe naselji so utrdili in ju povezali s sistemom obrambnih zidov, enim največjih fortifikacijskih objektov na vzhodni obali Jadrana. Po ogledu mesta sledi nadaljevanje kolesarjenja po notranjosti mimo številnih vinogradov po katerih je poznam Peljašac. Naše kolesarjenje zaključimo v Trsteniku. Večerja in nočitev (cca. 50 km).

6. dan: TRSTENIK - LOVIŠTE - MAKARSKA 

Po zajtrku začetek kolesarjenja mimo vinogradov po podrčju Dingača. Postanek v vasi Potomje, kjer si bomo ogledali vinsko klet in imeli degustacijo vina. Sledi nadaljevanje po panoramski cesti do Orebiča in naprej proti zahodnemu delu otoko vse do Lovišta. Sledi vkrcanje na ladjo in plovba do Makarske, znanega turističnega središča, kjer bo na voljo tudi nekaj časa za kopanje na lepih plažah makarske riviere. Večerja in nočitev (cca. 50 km).

7. dan: MAKARSKA - PUČIŠĆA - SUPETAR - OMIŠ

Jutranja plovba proti Braču do mesta Pučišća. Na vhodu v dolg zaliv se nahaja znameniti Braški kamnolom, ki odvrne od podrobnejšega ogleda zaliva. Zaradi ozkega vhoda v zaliv in visokih bregov je kraj skrit pred pogledi z odprtega morja. Ko plujemo mimo kamnoloma v zaliv, kmalu opazimo, da je zaliv poseljen in da se v njegovem zahodnem delu nahaja to staro mesto. Po zajtrku s kolesi zapustimo mesto. Kmalu začnemo z manjšim vzponom v notranjost otoka. Sledi nekaj razgibane ceste in spust proti Postiri, ki je poznana po tovarni sardin. Nadaljevanje po obalni cesti mimo Splitske do Supetarja. Nekaj prostega časa ter plovba do Omiša. Slikovito mesto ob ustju reke Cetine, ki je sicer središče Omiške riviere, ima bogato zgodovino. Prebivalci Omiša so bili znani gusarji, ki so napadali ladje bogatih mest in držav. Večerja in nočitev (cca 30 km).

8. dan: SPLIT / okolica – ODHOD

Jutranja plovba in zajtrk do mesta vkrcanja, kjer se tura zaključi.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
01.06.2019 po programu dvoposteljna lasten 499.00 € Povpraševanje Rezervacija