Individualna kolesarska potovanja
*
Ob lepi modri Donavi - kolesarjenje Avstrija

Kolesarjenje ob Donavi.

Vzdolž modre Donave, od Schardinga/ Passaua do Dunaja, boste našli eno izmed najbolj priljubljenih kolesarskih poti v Evropi; znano Donavsko pot, dolgo približno 350 kolesarskih kilometrov. Speljana je ob številnih znamenitostih in zanimivostih tega področja, je odlično urejena in označena. Potovanje na kolesu ni preveč zahtevno - primerno je tudi za družine z otroki. Na kolesarski poti boste poleg zanimivih krajev, spoznali tudi tipično avstrijsko kuhinjo in lokalna vina ter lepoto pokrajine ob tej drugi najdaljši evropski reki.

1. DAN: LJUBLJANA - PASSAU 
Prihod v Passau. Namestitev in prevzem dokumentov. Prenočevanje.

2. DAN: PASSAU - SCHLOEGENER SCHLINGE /okolica
Kolesarjenje začnemo v Passau »mesta treh rek«, ki slovi po čudovitem starem mestnem jedru, in naprej po dolini reke Donave, do mesta Engelhartszell. Priporočamo obisk samostana Engelszell in pokušino odličnih likerjev, ki so proizvod tamkajšnjih menihov. Prenočevanje v okolici (cca 37 km).

3. DAN: SCHLOEGENER SCHLINGE –LINZ

Kolesarjenje bo potekalo ob reki Donavi, do veličastne »rečne pentlje«, kjer struga reke naredi tako tesen ovinek, da se zdi, kot da bi tekla nazaj. Nadaljujemo vzdolž reke, ob številnih sadovnjakih področja Eferdinger Becken, do starodavnih mest Ottensheim in Wilhering, znanih po čudovitih cerkvah iz rokokojskega obdobja. Današnji cilj je mesto Linz, ki preseneti in očara obiskovalca s svojim starim mestnim jedrom in s številnimi sodobnimi in zanimivimi muzeji, posladkali pa se boste lahko tudi z znanimi »Linškimi rezinami«. Prenočevanje (cca 63 km).

4. DAN: LINZ - GREIN

Dan bo primeren za lokalne oglede - priporočamo obisk samostana St. Florian in mesta Enns, ki je najstarejše mesto v Avstriji. Kolesarjenje boste nadaljevali do romantičnega baročnega mesteca Grein, ki se ponaša z najstarejšim gledališčem v Avstriji in z zanimivim navtičnim muzejem. Prenočevanje (cca 60 km).

5. DAN: GREIN - WACHAU
Kolesarska etapa bo potekala po področju, ki je bilo opevano v »Sagi o Nibelungih«. Kolesarili boste po področju, kjer je reka lahko najbolj vrtinčasta in razburkana v svoji strugi -nevarna in strah vzbujajoča je bila tudi za mnoge kapitane rečnih ladij v preteklosti. Priporočamo obisk baročnega samostana v Melku in kraj, kjer je bila pred časom odkrita arheološka najdba iz kamene dobe Willendorfska Venera. Wachau in okolica, kjer bo potekalo kolesarjenje, je znano kot vinorodna pokrajina in zato priporočamo pokušino kakšnega lokanega vina (cca 70 km).

6. DAN: WACHAU – TRANSMAUER /TULLN
Kolesarili boste skozi tipične, čarobne vasice v okolici Wachaua, kot sta recimo Duernstein in Weissenkirchen, do mesta Krems. Naprej vas bo tura peljala do končnega dnevnega cilja – Transmaure pred mestom Tulln. Prenočevanje (cca.40 km).

7. DAN: TULLN/okolica - DUNAJ
Današnja tura bo potekala mimo Tullna, staro romantično mesto, znano tudi kot »mesto rož«. preko Klosterneuburga, do glavnega mesta Avstrije - Dunaja. Številne zanimivosti in dogodki v mestu vabijo, da jih obiščete in preživite dan aktivno (cca 60 km).

8. DAN: DUNAJ
Po zajtrku zaključek ture in individualni povratek domov.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena