Skupinska kolesarska potovanja
*
Lepote Balatona in Heviz - kolesarjenje Madžarska

Kolesarsko potovanje okoli Blatnega jezera.

Blatno jezero leži v zahodnem delu Madžarske in hkrati tudi največje jezeo v srednji Evropi. Poleg Nežiderskega jezera, je to tudi edino srednjeevropsko stepno jezero. Jezero je dolgo približno 77 km, široko pa je med 4 in 15 km. Ima dve izraziti kotanji, ki ju loči polotok Tihany. Severna obala je strmejša kot južna. Največje mesto ob jezeru je Keszthely, ostala pomembnejša mesta od obali pa so še Siofok, Fonyod in Balatonfüred.

1. DAN: LJUBLJANA - KESZTHELY - HEVIZ - KESTZHELY

Zbor udeležencev in prevoz do Madžarske. Namestitev v hotelu in začetek kolesarske ture do svetovno znanega zdraviliškega kraja Heviz, kjer boste imeli nekaj časa tudi za kopanje v jezeru. Sledi povratek v Kestzhely in večerja ter nočitev v hotelu (cca. 35 km).

2. DAN: KESZTHELY - SIOFOK

Po zajtrku se bomo po urejenih kolesarskih poteh odpravili proti mestu Siofok. Med potjo boste uživali v vožnji ob jezeru. Na poti bo tudi nekaj postankov za okrepčila in strokovne oglede. Po končani turi sledi namestitev v hotelu, na večerjo pa vas bomo odpeljali v čardo (doplačilo), kjer se boste lahko zabavali ob živi glasbi in madžarskih dobrotah. Povratek v hotel in nočitev (cca. 80 km).

3. DAN: SIOFOK - TIHANY

Po zajtrku sledi kolesarjenje preko krajev Balatonkarattya, mimo Balatonfüreda do mesteca Tihay. Mesto Tihay se ponaša z znano cerkvijo, katero si bomo tudi ogledali. Prihod in namestitv v hotel. Nočitev v hotelu ob jezeru (cca. 65 km).

4. DAN: TIHANY - KESZTHELY

Po zajtrku bomo nadaljevali pot po severni obali Blatnega jezera. Med potjo se bomo ustavili v mestu Szisliget. Tam vas bomo popeljali na degustacijo z ogledom vinske kleti (doplačilo). Sledi kolesarjenje do Kestzhelya. Večerja in nočitev v hotelu (cca. 65 km).

5. DAN: KESTZHELY - LJUBLJANA

Po zajtrku zaključek ture in odhod proti domu.
Prevoz: kombi
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
21.06.2021 po programu dvoposteljna kombi 489.00 € Povpraševanje Rezervacija