Individualna kolesarska potovanja
*
Solnograška jezera - kolesarjenje Avstrija

Kolesarjenje v Avstriji.

Pokrajina Salzkammergut v Zgornji Avstriji je polna naravnih znamenitosti in znamenitih ljudi. Priložnost za obisk Mozartovega rojstnega mesta Salzburg, okusite slastne lokalne specialitete in občudujte lepote številnih jezer in gora. Pokrajina slovi po kristalno čistih gorskih jezerih in gostoljubnih ljudeh, ki skrbno varujejo svojo kulturo in običaje.

1. DAN : Eugendorf v bližini Salzburga
Individualni prihod v Eugendorf. Namestitev v hotelu ali penzionu *** in prevzem dokumentov. Preostanek  prostega dneva lahko  izkoristite za individualni obisk mesta Salzburg.

2. DAN : Eugendorf – jezero Wolfgangsee
Po zajtrku kolesarjenje mimo krajev Flachgau in Eugendorf do mesta Thalgau. Peljite se mimo nenavadnega plezališča »Zmajeva stena« (Drachenwand) do slikovitega jezera Mondsee. Nadaljujte pot do mesta Scharfling, kjer se odpre čudovit pogled na jezero Wolfgangsee. Vožnja ob jezeru vas pripelje do mondene vasice St. Gilgen, znane tudi kot Mozartove vasice. Zaključite dan s sproščujočo vožnjo z ladjo po jezeru Wolfgangsee (cca 38km).

3. DAN : Jezero Wolfgangsee – jezero Traunsee
Sprehodite se po prijetni vasici St. Wolgang, nato pa nadaljujte vožnjo v smeri kraja Bad Ischl, ki ima bogato zgodovino. V tem kraju je svojo poletno rezidenco imel cesar Franz Jožef, obiskovali so jo tudi številni umetniki. Sledi vožnja ob reki Traun do kraja Ebensee, ki leži ob jezeru Traunsee (cca 47km).

4. DAN :  Jezero Traunsee – jezero Attersee
Tura se začne ob jezeru Traunsee, ki leži med goro Traunstein in gorsko verigo Höllengebirge. Nadaljujte pot do kraja Gmunden, znanem po proizvodnji keramike in gradu Ort. Sprehodite se ob jezeru Traunsee in uživajte v čudoviti okolici, nato pa nadaljujte vožnjo skozi dolino Aurachtal do jezera Attersee (cca 49km).

5. DAN : Jezero Attersee – Območje jezer Trumer

Uživajte v vožnji ob turkiznem jezeru Attersee in nadaljujte pot do kraja Unterach in jezera Mondsee. Vožnja ob severnem bregu jezera Mondsee vas pripelje do vasi Mondsee, kjer lahko uživate v lokalnih kulinaričnih specialitetah in si ogledate prazgodovinska kolišča (cca 55km).

6. DAN : Območje jezer Trumer - Eugendorf

Nadaljevanje kolesarjenja mimo jezera Irrssee na območja treh jezer Trumer in nadaljevanje poti v smeri Salzburga oz. Eugendorfa ob prečudovitih pogledih na pogorje Salzkammergut (cca 42km).

7. DAN : Eugendorf blizu Salzburga

Zaključek ture.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
16.05.-18.09.2020 po programu dvoposteljna lasten 479.00 € Povpraševanje Rezervacija