Individualna kolesarska potovanja
*
Passau - Dunaj: kolo & ladja - kolesarjenje Avstrija

Kolesarsko potovanje ob Donavi.

Na tej kolesarski poti boste doživeli Donavo iz dveh različnih perspektiv. Na vsakodnevnih etapah boste spoznavali deželo in ljudi, na krovu ladje pa boste uživali v prelepi pokrajini, med vinskimi griči in naravnimi lepotami Donavske doline.

1.DAN: Passau
Individualni prihod v Passau, kjer boste v hotelu prevzeli potovalne dokumente in si zvečer ogledali prijetno staro mesto Passau.

2.DAN: Passau - Linz
Po zajtrku prevzem najetih koles in vkrcanje na ladjo, ki pelje proti Engelhartszellu in do Schlögna. Tukaj reka naredi tako tesen ovinek (zanko) in zdi se, da teče nazaj. Kolesarjenje ob južnem rečnem bregu po poti Aschachu, do mesta Linz , ki je bilo leta 2009 Evropsko mesto kulture (cca 42 km z ladjo in 57 km s kolesom).

3.DAN: Linz - Melk/okolica

Z ladjo izplujete iz Linza in udobna vožnja se nadaljuje proti Mauthausnu, do Greina. To slikovito baročno mesto navduši z ladijskim muzejem in najstarejšim mestnim gledališčem v Avstriji. Popoldansko kolesarjenje skozi regijo ''Strudegau'', prečkate Ybbs, da končno dosežete Melk. Priporočamo obisk svetovno znanega benediktanskega samostana (cca 56 km z ladjo in 52 km s kolesom).

4.DAN: Melk/okolica - Tulln
Dan za uživavnje na krovu ladje, ob pogledu na prostrane vinograde in griče regije Wachnau. Izkrcanje v mestu Krems in kolesarjenje v smeru proti Tullnu (cca 35 km z ladjo in 47 km s kolesom).

5.DAN: Tulln/okolica - Dunaj
Zadnji dan na ''Lepi modri Donavi'' se začenja v romanskem mestu Tulln in nadaljuje po kolesarski poti Klosterneuburgu do Dunaja. Prestolnica vas vabi, da si ogledate številne znamenitosti: gradove, muzeje, cerkve, znane kavarne,...Dodatna nočitev na Dunaju je možna po predhodni najavi (cca 35 kolesarjenja).

6.DAN: Dunaj
Zaključek ture in odhod proti Passau ali dodatna noč. Prevoz z vlakom ali z avtobusom (doplačilo) do Passaua.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena