Individualna kolesarska potovanja
*
Toskana - kolesarjenje Italija

Kolesarjenje po Toskani.

Toskana ostaja enkratna in čarobna v vsakem letnem času. Za to razgibano pokrajino s številnimi grički in planotami, je potrebna dobra kolesarska kondicija. Kolesarska pot je speljana tako, da obudi enkratne občutke in oplemeniti vse čute, saj poteka po klasični vinski pokrajini, mimo elegantnih gradov in bogatih sadovnjakov, skozi veličastne oljčne nasade in ob barvitih naravnih pejsažih prelepih mest.  

1.DAN: Siena
Individualni prihod v Toscano - Sieno, namestitev v hotelu.

2. DAN: Siena-Rada in Chianti
Cilj prvega dne kolesarjenja je Rada v pokrajini Chianti. Mestece stoji na griču, obdanem z gozdovi in vinogradi, med dolinama Pesa in Arbia. V preteklosti je bilo zelo pomembno, nekaj časa je bilo celo na čelu upora proti Florentincem - na tiste čase danes spominja le še mogočno obzidje. Posebno doživetje v večernih urah je posedanje na mestni piazzi, trikotnem trgu, pred palačo župana, slikovito okrašeno s številnimi grbi in zastavami, (cca 45 km).

3. DAN: Rada in Chianti-Greve
Kolesarjenje čez griče, po idiličnem podeželju v Greve in Chianti. Mestece si je pred 40 leti podaljšalo ime, da bi poudarilo svojo lepoto v središču slovite vinorodne regije Chianti. Znamenito domače rdeče vino je posodilo ime tudi tipični steklenici. V mestu lahko obiščite hišo, ki naj bi pripadala Amerigu Vespucciju, iz mesta pa je še nekaj drugih znamenitih svetovnih pomorščakov. V bližini mesta stoji še mogočni grad Verrazzano. V drugem tednu septembra je tu sloviti vinski sejem, (cca 40 km).

4. DAN: Greve-Firence
Firence so slovita prestolnica Toskane. Po krajši dnevni etapi boste imeli dovolj časa za oglede številnih znamenitosti in umetnin, ki so jih v renesansi ustvarili svetovno znani umetniki. Mesto je najlepše zvečer, ko se iz njega umaknejo množice dnevnih obiskovalcev.  Privoščite si sončni zahod ob Arnu, (cca 40 km).

5. DAN: Firence
Po zajtku zaključek ture.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena