Individualna kolesarska potovanja
*
Po Škotski s kolesom - kolesarjenje Škotska

Kolesarjenje po Škotski.

Kolesarska tura po Škotskem višavju in nižavju ponuja odlično priložnost za uživanje v odmaknjenih dolinah grofije Perthshire in vožnjo po čudoviti pokrajini Trossachs, imenovani tudi Škotsko višavje v malem. Kolesarili bomo po slikoviti pokrajini bistrih rek, jezer in mogočnih gora. Obiskali destilarne, kjer izdelujejo slavni škotski viski in raziskovali mogočne gradove. Zapeljali se po jezeru Loch Katrine in si odpočili v gozdnem parku kraljice Elizabete (Queen Elizabeth Forest Park). Začetek kolesarske ture v viktorijanskem mestecu Pitlochry in nadaljevanje poti do krajev Aberfeldy, Killin ob jezeru Loch Tay. Naprej po dolini Glen Ogle do kraja Lochearnhead, središča dežele škotskega junaka Rob Roya. Njegov grob bomo lahko obiskalu v kraju Balquidder.  Ogledali si slapove Leny in nadaljevali do živahnega mesteca Callander, znanega po volnenih izdelkih in domači obrti. Konec kolesarse ture v zgodovinskem mestu Stirling kjer bomo obiskali mogočen grad, ki stoji na visoki skali nad mestom. Kolesarska tura je primerna tako za rekreativne kolesarje in družine kot tudi za zahtevnejše in izkušenejše kolesarje.

1.DAN: Edinbourgh - Pitlochy
Individualni prihod do mesta Pitlochry. Nastanitev v hotelu. Preostanek dneva bomo izkoristili za raziskovanje mesta. Zavili v zanimive trgovine, občudovali razstave cvetja ali pa obiskali eno najstarejših destilarn viskija na Škotskem, Bell's Blair Atholl.

2. DAN: Pitlochry in okolica

Po zajtrku pričetek kolesarjenja. Slikovita in razgledna pot nas bo vodila ob rekah Tummel in Tay vse do zgodovinskega mesta Dunkeld. V mestu si bomo ogledali znamenito katedralo in se sprehodili po mestenem trgu. Nadaljevanje kolesarjenja proti Pitlochry-ju. Nočitev v hotelu/penzionu, (cca.48 km).

3. DAN: Pitlochry – Aberfeldy
Zapustili bomo mesto Pitlochry. Kolesarska pot nas bo vodila ob jezerih Loch Faskally  in naprej mino jezera Loch Tummel do kraja Coshieville. Po krajšem postanku pa nadaljevanje kolesarjenja do našega današnjega cilja, kraja Aberfeldy, (cca.39 km).

4. DAN: Aberfeldy – Killin
Prečkali bomo reko Tay in kolesarili do kraja Weem in naprej  po neporometni cesti do kraja Kenmore na severnem delu jezera Loch Tay. Nadaljevanje kolesarjenja po slikoviti cesti ob južnem bregu jezera s čudovitimi razgledi na goro Ben Lawers, ki nas bo pripeljala do živahne vasice Killin, (cca.37 km).

5. DAN: Killin – Callander
Zapustili bomo Killin in kolesarili proti jugu skozi dolino Glen Ogle do vasi Lochearnhead. Po gozdnih kolesarskih poteh in po poti nekdanje železnice nadaljevali do vasi Strathyre, jezera Loch Lubnaig in slapov Leny vse do mesteca Callander. Po želji bomo obiskali bomo tudi razstavo škotskega junaka Rob Roya. Nočitev v hotelu/penzionu, (cca.43km).

6. DAN: Trossach
Kolesarjenje ob jezeru Loch Venacher skozi gozd Achray do jezera Loch Katrine. Kratek postanek in nadaljevanje do jezera Loch Lomond. Krožna tura okoli jezera Loch Katrine nas bo pripeljala nazaj proti Callandru. Nočitev v hotelu/penzionu, (cca.55km).

7. DAN: Callander – Stirling

Zapustili bomo Callander in kolesarili  do kraja Braes of Doune. Po želji bomo lahko obiskali starodavni grad Doune. Nadaljevanje kolesarjenja do katedrale Dunblane in zaključek turo v kraju Stirling. Nočitev  v hotelu/penzionu, (cca.46km).

8. DAN:  Stirling
Po zajtrku zaključek ture in individulni povratek domov.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
01.04.-31.10.2021 po programu dvoposteljna lasten 789.00 € Povpraševanje Rezervacija