Pohodništvo in treking
*
Gremo v planine - treking Hrvaška

Planinska tura in križarjenje po Dalmaciji.

Bi se pridružili planincem pri raziskovanju Dalmacije in njenih otokov? Zagotavljamo vam, da tam vsakdo najde svoj cilj in vrh. Dalmacija je še posebno lepa in slikovita spomladi, ko je narava bujna, obala in otoki pa prave oaze miru. Ture so primerne za vse s primerno pohodno kondicijo in niso hudo naporne. Skupino vodi strokovno usposobljeni vodnik.  

1. dan: SPLIT / OMIŠ

Zbor udeležencev v Splitu /Omišu in vkrcanje na ladjo. Plovba do Omiša. Vzpon na razglednik Kamber, po povratku izlet s čolnom po kanjonu Cetine. Večerja in prenočevanje na ladji.

2. dan: OMIŠ (OMIŠKA DINARA 863 m) - MAKARSKA 

Po zajtrku vzpon na Omiško Dinaro. Po sestopu sledi plovba do Makarske in ogled mesta. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 5 ur hoje).

3. dan: MAKARSKA, SV. JURE (1762 m), BIOKOVO - JELSA

Z Makarske se bomo z avtobusom zapeljali do planinske koče pod Vošcem, od tam pa peš nadaljevali pot po visokogorskem kraškem svetu Biokova. Naš cilj bo Sv. Jure, ki je eden najvišjih hrvaških vrhov. Povratek z avtobusom v dolino in plovba na otok Hvar do mesta Jelsa. Večerja in nočitev na ladji (cca. 3 ure hoje).

4. dan: JELSA - SV NIKOLA (604 m) - BOL

Po zajtrku vožnja do vznožja najvišje hvarske gore, vzopn na Sv. Nikola in sestop po drugi poti. Sledi plovba do Bola na otoku Braču ter ogled tega dalmatinskega mesta. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 4 ure hoje).

5. dan: BRAČ, VIDOVA GORA (778 m) - SUPETAR

Po zajtrku peš tura na Vidovo goro, ki je najvišji vrh jadranskih otokov. Popoldne plovba do Supetarja na Braču. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 5 ur hoje).  

6. dan: SUPETAR -  SPLIT / OMIŠ

Jutranja plovba in zajtrku slovo od posadke in zaključek ture.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi posebnih vremenskih razmer.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
11.05.2021 po programu dvoposteljna lasten 450.00 € Povpraševanje Rezervacija