Individualna kolesarska potovanja
*
Po Sardiniji - kolesarjenje Italija

Kolesarjenje po Sardiniji.

Sardinija je otok čudovitih belih, kilometre dolgih peščenih plaž, kristalno čistega morja in bogate zgodovine. Navdušila vas bo z naravnimi lepotami neokrnjene notranjosti, kakor tudi  mondena Costa Smeralda z luksuznimi vilami, marinami ob obali turkiznega morja. Drugi največji otok Sredozemlja, dovolj samosvoj in čaroben in tako  predvsem  zanimiv za ljubitelje aktivnega oddiha.  

1. dan: Cannigione
Individualni prihod na Sardinijo - Cannigione. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Cannigione – Costa Smeralda - Cannigione
Začetek kolesarske ture, ki vas bo vodila vzdolž pravljične obale Costa  Smeralda s čudovitimi marinami in jahtami ob katerih vam bo zastal dih, množico lukszunih hotelov in vil bogatega svetovnega jet-seta. Povzpeli se boste po pobočju do San Pantela in se spustili do mondenega Porto Cerva vzdolž Baia Sardinie in se vrnili do hotela, nočitev (cca.54 km).

3. dan: La Maddalena arhipelag
Po zajtrku  boste kolesarsko turo začeli vzdolž obale do kraja Palau, od koder vas bo trajekt popeljal do živahnega mesteca La Madadalena, prečkali boste most do otočka Caprera, ime je povezano z Giuseppe Garibaldijem, ki je bil v preteklosti lastnik tega otočka, danes pa si lahko ogledamo njegov muzej in spominsko kapelo. Pot nas bo vodila nazaj do Palaua in Cannigioneja. Nastanite v hotelu, nočitev (cca. 60 km).  

4. dan: Gallura
Na današnji kolesarski turi se boste podali v raziskovanje notranjosti goratega, skalnatega predela Gallura poraslega s  plutovcem in karakteristično pokrajino granitnih pečin (cca 54km).  

5. dan: Aglientu - Castelsardo
Današnja kolesarska tura vas bo vodila nazaj proti morju skozi čarobno Valle della Luna – edinstveno pokrajino »Lune«. Kolesarjenje do srednjeveškega mesteca Castelsardo, zgrajenega na vulkanski skali ob morju. Nad mestom bdi trdnjava od koder imate čudovit pogled na Mediteransko morje. Nastanitev v hotelu in nočitev (cca 55 km).

6. dan: Castelsardo- Sassari
Po zajtrku kolesarjenje ob obali do majhnega srednjeveškega mesteca Lu Bagnua v zalivu Asinara. Nadaljevanje kolesarske poti  v notranjost proti mestecema Nulvi in Osilo, vzdolž poti boste uživali ob prečudovitih pogledih na gričevnato pokrajino in majhnimi planotami pašnikov vulkanskega izvora. Kolesarjenje zaključite v drugem največjem mestu na otoku, Sassari. Nastanitev v hotelu in nočitev (cca 55 km).

7. dan: Sassari - Alghero
Današnje kolesarjenje bo potekalo po stranskih poteh, ki vas bodo pripeljale do staro obzidanega mestece ob morski obali, Alghera. Turistično se območje hitro razvija in po ocenah tudi najlepše mesto na Sardiniji, kjer pa se tudi zaključi naše kolesarjenje (cca 39).

8. dan: Alghero
Po zajtrku zaključek ture.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
4.4.-7.11.2020 po programu dvoposteljna lasten 725.00 € Povpraševanje Rezervacija