Individualna kolesarska potovanja
*
Kolesarjenje Nizozemska - Nizozemske znamenitosti

Kolesarjenje po Nizozemski.

Kolesarska tura ponuja privlačno kombinacijo ogledov zgodovinskih mest in podeželja Hollandije. Plovbo po kanalih in skozi center Amsterdama, v “Zeleno srce” dežele, kjer se nahaja večina večjih nizozemskih mest. Kolesarjenje po območju številnih jezer, kot tudi skozi zgodovinska mesta, kot sta Haarlem in Leiden. Tura primerna za vse, ki radi sami raziskujete to deželo.

1. DAN: AMSTERDAM - UITHOORN
Individualen prihod v Amsterdam. Po namestitvi v Amsterdamu sledi prijetna plovba po številnih kanalih skozi center mesta. Kolesarili bomo po krajši obrečni poti, ki nas bo pripeljala do mesta Uithoorn (cca20 km).

2. DAN: UITHOORN - LEIDEN
Pot nas bo vodila v središče zelene pokrajine, mimo dveh večjih jezer. Prispeli bomo do univerzitetnega mesta Leiden, ki je hkrati tudi rojstni kraj Rembrandta. Ogledali si bomo njegovo zgodovinsko središče s številnimi znamenitostmi (cca 55 km).

3. DAN: LEIDEN - HAARLEM
Najprej bomo obiskali mesto Katwijk in se nato po sipinah odpeljali do enega izmed največjih obmorskih letovišč na Nizozemskem, mesta Zandvoort. V kolikor nam bo vreme dopuščalo, bomo lahko preživeli nekaj časa tudi na plaži. Kolesarsko pot bomo zaključili v Haarlemu. Njegove številne tržnice pa nas bodo vabile v nakupovanje (cca 50 km).

4. DAN: HAARLEM – ALKMAAR
Po obisku vasice Spaarndam, nas bo trajekt prepeljal čez kanal Severnega morja. Kolesarili bomo čez podeželsko območje in mimo prijetnih vasic. Sledi ogled znamenitega muzeja na prostem. Naša pot se konča v sirarskem mestu Alkmaar (cca 50 km).

5. DAN: ALKMAAR
Kolesarjenje v edinstveno območje gozdnato poraščenih sipin. Obiskali bomo obalni zid, ki varuje pokrajino pred poplavo morja. Tu bomo imeli tudi dovolj časa za počitek in osvežitev na plaži. V preostanku dneva si je možno ogledati znamenitosti mesta (cca 55 km).

6. DAN: ALKMAAR - PURMEREND
Po zajtrku kolesarjenje do mesta Hoorn. Ogledali si bomo njegovo zgodovinsko pristanišče, ter nato nadaljevali našo pot vzdolž obale. Ob čudovitem razgledu na okoliška jezera in prečkanju rečnega kanala bomo prispeli do mesta Purmerend. Med potjo nas čaka tudi obisk muzeja mlinov na veter (cca 45 km).

7. DAN: PURMEREND - AMSTERDAM
Obisk slikovite vasice Edam in ribiške vasice Volendam. Tu bomo imeli prijetno postojanko, saj bomo uživali v zgodovinskem ozračju in občudovali domačine v njihovih tradicionalnih oblačilih. Sledi kolesarjenje po obrežju jezera IJssel, vse do pristanišča, od koder nas bo trajekt popeljal na zaključek našega potovanja. V večernih urah se lahko še zadnjič sprehodimo po centru Amsterdama (cca 50 km).

8. DAN: AMSTERDAM
Naše kolesarjenje se je končalo in po zajtrku sledi odhod.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena