Rafting
*
Črna Gora - rafting po Tari

Rafting po reki Tari.

Potovanje v osrčje nacionalnega parka DURMITOR z ogledom najvišjega (1300 m) kanjona v Evropi in vožnja z gumijastim čolnom (96 km) po reki Tari v Črni Gori.

1. DAN: ODHOD

Odhod iz Radovljice, Kranja in Ljubljane v poznih večernih urah.


2. DAN: - SARAJEVO – DURMITOR - ŽABLJAK

Predviden prihod v Sarajevo med 7.in 8. uro-ogled Baščaršije približno 2 uri. Odhod iz Sarajeva proti Ščepan polju (meja med Bosno in Črno goro). Sledi vožnja skozi na roke izklesane predore do Pivskega jezera Bratine s HE ( brana visoka 280 m). Po nekaj kilometrih vožnje ob jezeru zavijemo proti planini Durmitor do majhne vasice TRSA, kjer bomo imeli tudi prigrizek (domač sir in pršut). Sledi ogled kanjona SUŠICE s terenskimi vozili (po želji), povratek okrog 17.00 ure na TRSO. Sledi vožnja proti Žabljaku preko Durmotorja, ki ga prečkamo na prelazu Sedlo (1907 metrov nadmorske višine). V večernih urah prihod na Žabljak in nastanitev v dvoposteljnih hišicah ali sobah in večerja.

3. DAN – ŽABLJAK

Po zajtrku ogled Črnega jezera in izlet na goro Savin kuk (2312m) s sedežnico, kjer vas bo na vrhu pričakal prelep razgled na Črno jezero in okoliške gore, v morju sten in vrhov je vreden omembe Bobotov kuk, najvišji vrh Durmitorja. Po povratku iz gore sledi večerja .

4. DAN – SPUST

Zajtrk na Žabljaku. Odhod proti Đurđevič Tari in ogled reke z mostu, ki je visok 145 m in dolg 350 m. Začetek spusta po Tari (40 km, približno 5- 6 ur). Prihod v kamp Radovan Luka, kjer bo večerja in večer ob tabornem ognju. Spanje v motelu.

5. DAN – SPUST

Zajtrk in priprave na odhod. Začetek spusta skozi najgloblji del kanjona, kjer ni sledov civilizacije. Prihod na Bajloviča sige, kjer je najlepši del spusta. Tu je viden 70 metrov visok in 150 metrov širok slap,ki se razprši v kapljice. Sto metrov nad slapom se nahaja jezero v pečini, kjer se sliši odmev slapa. Na tem mestu se lahko posname najlepše fotografije. Odhod iz Bajloviča sige mimo kanjona Sušice, ki je večino leta brez vode in globok 1000 metrov. Tu je kopanje in za nekatere zelo zanimivo skakanje v vodo s skal. Če imamo srečo, lahko opazujemo tudi gospodarje tega neba orle, ki imajo razpon kril tudi do dva metra. Prihod v kamp Brštanovici, kjer nas čaka večerja, zabava ob ognju in spanje v hišicah.

6. DAN – SPUST – ODHOD DOMOV

Zajtrk in priprave na spust. Sledi 14 kilometrov dolg spust, ki je najbolj atraktiven, saj poteka po najbolj zahtevnem odseku reke Tare. Ob koncu spusta se pripeljemo na mesto, kjer se stekata reki Tara in Piva, tako da sam zaključek opravimo 300 m pred sotočje. Pospravljanje in pakiranje opreme. Odhod proti Foči in Sarajevu, ki poteka ob reki Drini. Predviden prihod v Slovenijo je v zgodnjih jutranjih urah.
Prevoz: kombi
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
14.08.2021 po programu dvoposteljna kombi 435.00 € Povpraševanje Rezervacija
17.07.2021 po programu dvoposteljna kombi 435.00 € Povpraševanje Rezervacija