Individualna kolesarska potovanja
*
Kolesarjenje - Tri dežele s kolesom

Kolesarjenje ob Donavi.

Obiščite tri prestolnice s kolesom: Dunaj, Bratislavo in Budimpešto.

Prvi dan: Individualni prihod na Dunaj
Nastanitev v hotelu in urejanje potovalne dokumentacije. Prost dan za raziskovanje mesta. Popestrite si večer s sprehodom po središču mesta in obiskom ene izmed tradicionalnih dunajskih vinskih tavern »Heurigen«.

Drugi dan: Dunaj – Bad Deutsch Altenburg z okolico (cca. 45 km)
Seznanitev s podobnostmi kolesarske ture in pričetek kolesarjenja. Zapustite Dunaj in kolesarite skozi Nacionalni park reke Donave, ki vodi po idilični pokrajini z raznoliko floro in favno. Kolesarite mimo gradu Ort in gradu Eckartsau do obmejnega zdraviliškega središča Bad Deutsch-Altenburg, ki je bilo poseljeno že v času Rimljanov.

Tretji dan: Bad Deutsch Altenburg –Bratislava (cca. 32 km)
Zapustite mestece Bad Deutch in kolesarite naprej ob reki Donavi, ki teče skozi hribovje Hainburg in Male Karpate vse do Bratislave. Glavno mesto Slovaške vas bo nedvomno očaralo s svojim starim mestnim jedrom s številnimi znamenitmi zgradbami ter mogočno trdnjavo nad reko Donavo.

Četri dan: Bratislava– otok Schütt –Györ (cca. 45 km + vožnja z vlakom)
Kolesarite proti rečnemu otoku Schütt, ki se razsteza med Bratislavo in mestom Komárom. Otok, ki je dolg kar 84 km in je hkrati največji rečni otok v Evropi, je pravi raj za številne ptice in ribe. Vijugasta vožnja ob rečnem rokavu Donave vodi po neokrnjeni naravi in mimo številnih idiličnih vasic. Sledi krajša vožnja z vlakom do zgodovinskega baročnega mesteca Györ, ki leži ob sotočju treh rek – Donave, Rabe in Rabace.

Peti dan: Komárom z okolico (cca. 45–55 km)
Zapustite Györ in nadaljujte vožnjo mimo Nacionalne kobilarne Bábolnam, znane po vzreji slavnih arabskih konj. Sledi kolesarjenje po gričevnati podeželski pokrajini ter naprej ob reki Donavi do kraja Komárom, priljubljenega mesta srednjeveškega kralja Matija Korvina.

Šesti dan: Komárom – rečni ovinek reke Donave (Donauknie) (cca. 35-50 km + vožnja z ladjo)
Kolesarite ob rečnem ovinku reke Donave, ki vodi po urejenih kolesarskih poteh skozi podežeske vasice do rimskega gradu Kelematia. Kolesarjenje zaključite v škofovsko-cesarskem mestu Esztergom, ki se ponaša z največjo katedralo na Madžarskem.

Sedmi dan: Donauknie  – Budimpešta (cca. 58 km + vožnja z ladjo)
Nadaljujte vožnjo ob rečnem ovinku reke Donave ter kolesarite po idiličnem podeželju do rečnega otoka Szentendre. Naredite postanek v istoimenskem mestecu na celini, kjer si je vredno ogledati izložbe številnih lokalnih obrtnikov in umetnikov in muzej na prostem Skanzen. Ne zamudite niti vožnje z ladjo, od koder se razprostirajo čudoviti razgledi na Budimpešto.

Osmi dan: Budimpešta – Dunaj
Po zajtrku možnost vodenega ogleda Budimpešte. Ob 15. uri sledi avtobusni povratek na Dunaj (prihod pribl. ob 18.30.uri).
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
27.8.-30.9.2021 po programu dvoposteljna lasten 625.00 € Povpraševanje Rezervacija