Pohodništvo in treking
*
Treking Italija - Spoznavanje Dolomitov

Treking po Dolomitih.

Dolomite Slovenci kar dobro poznamo, smučarji tam najdejo obilico užitkov, planinci se preizkušajo v vrtoglavih feratah, popotniki pa uživajo v vožnjah čez številne prelaze. Gore, ki so rahlo rumenkasto obarvane, se odlikujejo po drznih oblikah, v 1.  svetovni vojni pa so se vojaki v nemogočih razmerah bojevali na visokogorskih bojiščih. Naš program je kombinacija vseh naštetih odlik Dolomitov.  

1.dan: KRANJ – MISURINA – CORTINA D´AMPEZZO - ARABBA

Zgodnji jutranji odhod in vožnja skozi Karavanški predor in mimo Beljaka do Lienza in naprej do jezera Misurina. Od tam ni več daleč do koče Auronzo. Podali se bomo na 4-urno hojo okrog verjetno najbolj poznane gorske skupine v Dolomitih-Treh Cin/Tre Cime di Lavaredo (2999 m). Troglavo goro bomo sicer zagledali že veliko prej. Po razgledni poti, ves čas na višini okrog 2400 metrov nad morjem, bomo gorsko skupino obkrožili, vmes bo še koča Locatelli in dve sedli. Po turi se bomo zapeljali do znane Cortina d´Ampezzo in se sprehodili po njenih ulicah. Na koncu dneva nas čaka še vožnja čez prelaz Falzarego (2105 m) do okolice Arabbe, kjer bomo prenočili.  

2.dan: SASS PORDOI – CORVARA – BRUNICO

Zgodaj se bomo odpeljali na prelaz Pordoi (2239 m), da bomo med prvimi potniki za žičnico na Sass Pordoi (2950 m). Podali se bomo na goro Piz Boe, ki je z 3152 metri najvišja gora skupine Sella. Vrh je značilno kopast, pot pa tehnično ni zahtevna in terja dve uri zložne poti. Vrh je zelo razgleden , vidimo v bistvu vse dolomitske gorske skupine, zlasti pa privlači sosednja Marmolada z ledeniki. Po povratku bomo do pod žičnice šli po isti poti, potem pa se bomo po melišču hitro spustili do sedla Pordoi. Z vrha bomo potrebovali dve uri. S tem pa lepih razgledov še ne bo konec, saj nas čaka gorska vožnja čez prelaza Sella in Gardena v Corvaro in naprej v Brunico/Bruneck. Slikovito mesto si bomo tudi ogledali, spanje v okolici.  

3.dan: DUERRENSTEIN – LIENZ - KRANJ

Po gorski cesti se bomo pripeljali do skoraj 2000 metrov visoko do Pratopiazza. Naš zadnji cilj bo razgledni vrh Duerrenstein/ Picco di Valandro ( 2839 m). Po označeni poti po travnatih in kasneje po skalnatih pobočjih se bomo povzpeli na ta pogosto obiskani vrh. Pogled se nam odpira na avstrijske tritisočake in Dolomite. Za vzpon in sestop bomo rabili 5-6 ur zložne hoje. Po počitku nas bo čakala še vožnja do Lienza z ogledom in kasneje še do doma.  

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi posebnih vremenskih razmer.  
Prevoz: kombi
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena