Individualna kolesarska potovanja
*
Kolesarjenje Irska - Po Irski s kolesom

Kolesarjenje po Irski.

Irska sodi med najbolj priljubljene destinacije za kolesarjenje. Kolesarsko turo pričnite v Dublinu, glavnem mestu z zavidljivo geografsko lego med morjem in gorami. S kolesom spoznajte idilično obalo na jugu države ter kolesarite ob vznožju dublinškega gorovja. Naužijte se omamnih lepot gorovja Wicklow in kolesarite po neokrnjeni naravi in mirnem podeželju daleč stran o mestnega vrveža. Večina kolesarske ture poteka po urejenih in mirnih makadamskih cestah. Tura ima nekaj vzponov, saj le tako lahko spoznate vse lepote Irske in se naužijete čudovitih razgledov. Dobra fizična pripravljenost je priporočljiva.

Prvi dan: Prihod v Dublin
Individualni prihod v Dublin. Cena taksija od letališča do Dublina znaša okoli 30 do 35 eur. Do centra glavnega mesta se lahko podate tudi z urejenim avtobusnim prevozom (Air Coach), ki vozi vsakih 20 minut na relaciji Letališče Dublin (izpred terminala Prihodi) – center mesta Dublin. Cena povratne vozovnice znaša 12-14 eur, vožnja traja 40 minut. Po ureditvi vseh formalnosti v hotelu izkoristite dan za ogled glavnih znamenitosti irskega glavnega mesta.

Drugi dan: Dublin – Enniskerry
Prevzem koles in seznanitev s potekom kolesarske ture. Zapustite Dublin in kolesarite po mirnih kolesarskih poteh do obalnega mesteca Dun Laoghaire. Postanek za kosilo lahko naredite v očarljivi vasici Dalkey, kjer je svoje domovanje našlo mnogo znanih ljudi. Nadaljujte vožnjo po slikoviti cesti Vico Road, od koder se vam razprostira čudovit razgled na zaliv Killiney Bay. Kolesarite proti notranjosti celine do vasice Enniskerry. Namestitev v hotelu. Zvečer priporočamo obisk najbolj znanega puba Johnnie Fox Pub, kjer lahko uživate v tradicionalnem irskem večeru ob dobri glasbi, odlični hrani in vrčku piva Guinness (cca. 30 km).

Tretji dan: Enniskerry – Glendalough
Preden zapustite Enniskerry se ustavitve ob mogočnem posestvu Powerscout in si oglejte čudovite vrtove, ki se razprostirajo kar na 19 hektarih površine. Nadaljujte vožnjo po slikoviti cesti Sally Gap Road do kraja Roundwood, kjer lahko naredite postanek za kosilo. Nato kolesarite proti jezeru Lough Dan do vasi Laragh, ki leži tik ob zgodovinski vasici Glendalough, znani po starodavnem samostanu in edinstvenem stolpu. Namestitev v hotelu in nočitev (cca. 48 km).

Četrti dan: Glendalough
Izkoristite prost dan za raziskovanje okolice vasic Laragh in Glendalough. Oglejte si glavne znamenitosti in se s kolesom zapeljite po označenih poteh, ki vodijo okoli bližnjih jezer.

Peti dan: Glendalough – Avoca - Aughrim
Dan začnite z vzponom do ledeniške doline Glenmalure in naredite postanek v vasici Aughrim. Pot vodi naprej po mirnih podeželskih poteh mimo številnih žlubodročih potokov do posestva Avondale, kjer je nekdaj živel eden najpomembnejših irskih političnih voditeljev Charles Stewart Parnelll. Kolesarjenje zaključite v vasici Avoca. Kraj je zlasti prebivalcem Otoka poznan kot prizorišče snemanja televizijske serije “Ballykissangel”, v kateri je svojo bleščečo filmsko kariero pričel igralec Colin Farrell (cca 46 km).

Šesti dan: Aughrim – Wicklow 
Zapustite vasico Avoca in kolesarite po mirnih stranskih cestah proti obali. Osvežite se v morju in si odpočijte na peščeni plaži zaliva Brittas Bay. Nadaljujte s kolelsarjenjem do mesta Wicklow. Namestitev v hotelu in nočitev (cca 50 km).

Sedmi dan: Wicklow – Dublin
Kolesarjenje proti notranjosti države do vasi Roundwood, kjer lahko naredite postanek za kosilo. Od tu dalje lahko izbirate med različnimi potmi, ki vodijo po idiličnem podeželju nazaj do vasice Enniskerry, od koder vam uredimo prevoz v Dublin. Nočitev v Dublinu in zaključek počitnic (cca 50 km).

Osmi dan: Dublin
Povratek domov.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
01.04.-27.10.2019 po programu dvoposteljna lasten 859.00 € Povpraševanje Rezervacija