Skupinska kolesarska potovanja
*
Kolesarjenje Portugalska - Atlantska tura

Kolesarsko potovanje po Portugalski.

Portugalska je dežela pomorščakov, raziskovalcev morja in velikih odkritij.  Dežela melanholičnega fada in portovca. Bogata  zgodovina je vtisnila neizbrisen pečat njeni kulturi, arhitekturi in umetnosti. Portugalska leži na atlantski strani Iberskega polotoka, nas pa bo kolesarska pot vodila vzdolž  južnega dela divje atlantske obale. Navduševali vas bodo osupljivi pogledi na mogočne pečine, osamljene peščene plaže in lepote naravnega parka. Raziskovali prijetne ribiške vasice in opustele trdnjave še iz časov piratov in še bi lahko naštevali…

1. dan: Ljubljana - Lizbona

Prevoz do bližnjega letališča. Letalski prevoz do Lizbone (možnost organiziranega prevoza do letališča). Po pristanku transfer do mesta Setubal, nastanitev v hotelu in nočitev.


2. dan: Comporta – Santiago do Cacem

Zjutraj se bomo zapeljali s trajektom, prečkali reko Sado in prispeli do polotoka Troia, pot nas bo vodila vzdolž kanalov in riževih polj. Vožnjo nam bodo popestrile številne ptice in štorklje. V nadaljevanju poti ob prečkanju Sierre opazimo hitro spremembo naravnega okolja, ko zapustimo ravninski predel in vstopimo v gričevnato pokrajino plutovca. Prvi kolesarski dan zaključimo v prijetni vasici z gradom,Santiago. Nastanitev v hotelu, nočitev (cca 66km).


3. dan: Santiago do Cacem - Milfontes

Današnja kolesarska pot nas bo popeljala preko čudovitega hribovitega predela in impresivnega plutovega gozda mimo mirne vasice Sonega. obiskali bomo Nacionalni park SW Alentejo Costa Vicentine in nadljevali pot do Porta Cova. Mirna ribiška vasica z tipičnimi belimi modro obrobljenimi hiškami, kar je posebna značilnost Alenteje. Nadaljevali bomo ob obali in se povzpeli do prijetnega gradu na pečini z izjemnim pogledom na otok. Vožnjo bomo nadaljevali proti jugu do Milfontesa. Nastanitev v Casa do Adro v Vila Nova de Milfontes, nočitev (cca.51 km).


4. dan: Vila Nova de Milfontes - Odeceixe

Kolesarjenje proti najbolj zanimivi točki v naravnem parku Alentejo do  svetilnika Cabo Sardao na odsekani pečini, ki vam ponuja osupljiv pogled na širšo okolico. Pot nas pelje po obali visokih pečin, kjer bomo lahko opazovali edinstvena skalnata gnezdišča štorkelj. Nadaljevanje poti do tipične ribiške vasice Zambujeira in naprej se preko polja spustimo do reke, jo prečkamo in prispemo v pokrajino Wild Algarve. Odeceixe, je naša današnja končna postaje, nastanitev in nočitev v prijetnem penzionu - Casas  do Moinho, ki leži ob lepi mivkasti plaži (cca.47 km).  


5.dan : Odeceixe - Arrifana  

Zjutraj se bomo podali proti eni najslikovitejših obal – Odeceixe, prečkali ravninski del in se spustili do obale in nadaljevali pot skozi dolino v notranjost do vasice Aljezur. Ogled srednjeveške vasica z značilnimi ozkimi ulicami in gradom. Sledili bomo ovinkasti cesti, ki nas bo iz pečin  spet popeljana do morja in majhne ljubke vasice  na obali – Monte Clerigo. Presenetila vas bo s pečinami obdana vasica Arrifana, raj za surfarje in naš današnji končni cilj. Nastanitev in nočitev (cca. 55km).    


6. dan: Arrifana – Lizbona

Po zajtrku transfer do Lizbone in ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Ogledali si bomo stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. stol.) in samostan Sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev. Sprehodili po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone ter vzpon na grad Sao Jorge. Popoldne prosto za ogled katerega izmed muzejev (npr. Narodni muzej kočij, ki vsebuje eno največjih zbirk na svetu... ), sprehod po mestu ali morebitne nakupe. Prenočevanje v hotelu. Zvečer priporočamo sprehod po lizbonskih dokih, kjer je zelo živahno nočno življenje (trgovine, restavracije, bari, diskoteke).  


7.dan: Lizbona  - Ljubljana

Po zajtrku transfer do letališča in polet letala in zaključek ture.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
27.03.2022 po programu dvoposteljna letalo 1185.00 € Povpraševanje Rezervacija
23.10.2022 po programu dvoposteljna letalo 1185.00 € Povpraševanje Rezervacija