Individualna kolesarska potovanja
*
Drava Express - kolesarjenje Avstrija

Kolesarjenje ob Dravi.

Del Dravske kolesarske poti, ko lahko sledite reki Dravi od njenega začetka v Sillianu, na VzhodnemTirolskem, le nekaj km od italijanske meje in ko kolesarite po neokrnjeni naravi, skoraj ob vznožju Dolomitov. Kolesarska pot ob reki Dravi pelje skozi mesto Lienz v Avstriji in mimo manjših starodavnih mest in vasi, do prelepih in kristalno čistih koroških jezer, kjer reka dobi svojo moč, ko se približuje Sloveniji. Pot je dobro označena, odlikujejo pa jo prelepo okolje, številne zanimivosti in razgibana trasa poti. To je aktivno kolesarjenje, saj v 4-dnevnih etapah naredite blizu 300km.
 
1. DAN: SILLIAN
Individualni prihod v Sillian, namestitev in prenočevanje.

2.DAN: SILLIAN - GREIFENBURG/BERG

Kolesarska etapa poteka v senci in nedaleč stran od mogočnih Dolomitov in vodi do pomembnega gospodarskega središča tega področja, mesta Lienz. Vzdolž reke Drave in ob meji med Italijo in Avstrijo, preko Oberdrauburga, kolesarska pot pripelje do končnega cilja v Greifenburgu oz. Bergu. Kolesarite po lokalnih poteh in po manj prometnih cestah, na poti pa lahko najdete številna počivališča in železniška postajališča tako, da pot lahko nadaljujete z vlakom, če se naveličate kolesarjenja. Prenočevanje.(cca 71 km)

3.DAN: GREIFENBURG/BERG - PATERNION
Kolesarjenje bo potekalo po gornji dravski dolini, do mesta Spittal na reki Dravi, kjer namenite nekaj časa obisku znamenitega renesančnega dvorca Porcia in si oglejte starodavne grajske arkade, ki so nekaj posebnega. Pot nadaljujete vzdolž reke Drave in naprej do mesta in gradu Peternion, tik pred Beljakom. Prenočevanje.(cca 50 km)

4.DAN: PATERNION - BOROVLJE
Dnevna kolesarska etapa bo potekala od Paterniona do mesta Villach (Beljak), ki je živahno mesto in obiskovalcem nudi številne kulturne, športne in glasbene dogodke, nahaja pa se na stičišču treh držav - Avstrije-Italije- Slovenije. Kolesarjenje bo potekalo dalje, od Villacha preko doline Rosental (Rožne doline), do Borovelj. Prenočevanje.(cca 76 km)

5.DAN: BOROVLJE - LAVANMUND/ NEUHAUS
Po Rožni dolini - Rosental bo potekala današnja kolesarska etapa in vodila naprej, mimo jezera Klopinjsko jezero (Klopeiner See) do meje s Slovenijo. Pred končnim ciljem je velika atrakcija postanek in prehod preko visečega mostu St.Luzia. Sledijo še zadnji kilometri do hotela, kjer se tura zaključi. Prenočevanje.(cca 70 km)

6.DAN: LAVANMUND/NEUHAUS
Zaključek ture in individualni odhod proti domu.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
1.9.-30.9.2021 po programu dvoposteljna lasten 359.00 € Povpraševanje Rezervacija