Skupinska kolesarska potovanja
*
Kolesarjenje Črna Gora - Črnogorska poslastica

Kolesarsko potovanje po Črni Gori.

Črna Gora je majhna gorata republika na Balkanu, ki vas bo prav gotovo navdušila na našem kolesarskem potovanju. To sedemdnevno kolesarsko potovanje smo poimenovali Črnogorska poslastica. Pot nas bo vodila po slikovitih in razglednih poteh od obalnega mesta Kotor pa vse do Žabljaka. Pravi izziv bo tudi vzpon na Durmitor. Na potovanju boste uživali tudi ob dobrotah, ki nam jih ponuja črnogorska kuhinja. Naše kolesarjenje zaključimo v Sarajevu, kjer si bomo za konec privoščili najboljše ˝čevape˝.

1. DAN: LJUBLJANA - PELJEŠAC

Zbor vseh udeležencev v zgodnjih jutranjih urah in vožnja mimo Zagreba in Splita proti Pelješcu. Po prihodu sledi krajša kolesarska tura po Pelješcu, nastanitev v hotelu in nočitev (cca 30 km).

2. DAN: PELJEŠAC - HERCEG NOVI - KOTOR

Po zajtrku zapustimo Pelješac. Sledi vožnja mimo Stona in Dubrovnika do črnogorske meje. S kolesarjenjem zopet začnemo v mestu Herceg Novi in nadaljujemo po obalni cesti vse do našega današnjega cilja, mesta Kotor. Kotor je znamenito črnogorsko srednjeveško, obmorsko mesto v zalivu Boke Kotorske. Mesto ima okoli 1333 prebivalcev, stari del mesta s sredozemskim pristaniščem pa je obdan z impresivnim in dobro ohranjenim mestnim obzidjem, pod zaščito Unesca, kot svetovna kulturna dediščina. Prenočevanje v Kotorju /okolica (cca. 45 km)

3. DAN: KOTOR - LOVČEN - SKADARSKO JEZERO

Naše današnje kolesarjenje se začne s črnogorskim Vršičem oziroma vzponom proti gori Lovčen. Serpentinasta cesta nas pripelje do enega najlepših razgledov na kotorski zaliv pod nami. Zaliv velja za enega izmed najlepših na svetu in prepričani smo, da vas bo razgled očaral. Postanek in okrepčilo bomo naredili v vasi Njegoši, rojstnem kraju največjega črnogorskega pesnika in vladarja Njegoša. Vas je poznana po dobrem pršutu in domačem siru. Pot nadaljujemo mimo stare prestolnice Cetinje ob reki Crnojeviča proti Skadarskem jezeru. Nočitev v hotelu (cca 55 km).

4. DAN: SKADARSKO JEZERO - KOLAŠIN

Po zajtrku krajša kolesarska tura ob Skadarskem jezeru. Sledi vožnja skozi Podgorico, kjer zapustimo magistralo in znova sedemo na kolo. Kolesarjenje po stranski cesti do Kolašina. Mesto se nahaja na 954 m nad morjem in je z vseh strani obdan z okoliškimi gorami. Mesto nas bo navdušilo s prijetno klimo in lepo okolico. Prenočevanje v Kolašinu (cca 55 km).

5. DAN: KOLAŠIN - ŽABLJAK

Po zajtrku nadaljevanje kolesarjenja. Pot nas bo skozi manjše vasice vodila vse do Žabljaka. Na poti bo tudi dovolj časa za postanke in pokušino lokalnih dobrot. Naš današnji cilj je Žabljak, majhno mesto, prometno, ekonomsko, kulturno in turistično središče Durmitorja. Je najvišje ležeče mesto na Balkanu in se nahaja na nadmorski višini 1456 m. Mesto je obkroženo s številnimi gorskimi vrhovi, jezeri, kanjonom reke Tare in predstavlja odlično izhodišče za športne dejavnosti, med katerimi prevladujejo pohodništvo, raftanje ter smučanje. Prenočevanje na Žabljaku (cca 55 km).

6. DAN: ŽABLJAK - DURMITOR - SARAJEVO

Po zajtrku sledi začetek kolesarjenja in izziv vsakemu kolesarju je prav gotovo prečenje Durmitorja. Med samim kolesarjenjem bomo lahko uživali med prelepimi razgledi na pokrajino. Zaslužen oddih si bomo privoščili na Trsi in sledi nadaljevanje proti mejnemu prehodu. Po končanem kolesarjenju sledi prevoz do Sarajeva in ogled mesta. Zagotovo si bomo privoščili tudi najboljše čevape na Baščaršiji. Nočitev v Sarajevu (cca 55 km).

7. DAN: SARAJEVO - LJUBLJANA

Po zajtrku še nekaj prostega časa za individualne oglede in nakupe ter prevoz proti Sloveniji, kjer se naša kolesarska avantura zaključi.

Prevoz: kombi
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
02.09.2019 po programu dvoposteljna avtobus 665.00 € Povpraševanje Rezervacija