Pohodništvo in treking
*
Pohodništvo Bosna - Planine Sarajeva

Planinski izlet v Bosno.

Planinski izlet na Treskavico in Bitovnjo ter ogled Sarajeva.

Vabimo vas na planinski izlet v Bosno. Prehodili bomo dvagorska masiva (Treskavica inBitovnja) z njunima glavnima vrhovoma Pakliješ (2.086m)in Lisin (1.742m), uživali v prijetni atmosferi, ki nam ga ponuja planinski dom in prijazni domačini ter se sprehodili po Sarajevu in izlet zaključili s"čevapi"ali drugimi lokalnimi dobrotami.

1. dan: KRANJ -  SARAJEVO - IGMAN
Zbor na dogovorjenih mestih v jutranjih urah,vožnja mimo Zagreba in Slavonskega Broda ter Sarajeva do planine Igman, kjer se bomo namestili v planinskem domu na višini 1.326m, kjer bomo dvakrat prenočili. Od tu se razprostira lep razgled na olimpijski center in Bjelašnico. Namestitev v skupinskih sobah, večerja in nočitev.

2. dan: TRESKAVICA
Po zajtrku vožnja do vasi Turovi, ki bo izhodišče vzpona na vrh Pakliješ (2.086m; najvišji vrhv masivu Treskavice). Vzpon bo razmeroma dolg (do 5 ur), bo pa zanimiv zaradi ledeniških jezerc in obilo cvetja ob poti. Po razgledih in počitku bomo po krožni poti sestopili v izhodišče, od koder sledi prevoz nazaj v planinski dom.

3. dan: LISIN - SARAJEVO
Po zajtrku bomo pospravili prtljago in se odpeljali v kraj Bradina ob cesti Sarajevo-Mostar. Od tubomo v zmernem vzponu v dobrih 3 urah dosegli najvišji vrh masiva Bitovnja-Lisin (1.742m). Tudi ta vrh bomo izkoristili za razglede in po počitku po krožni poti sestopili v izhodišče. Sledi vožnja do Sarajeva, ter namestitev v hotelu. Popoldan prosto oz. priporočamo (ob doplačilu!) voden ogled Sarajeva z odličnim vodnikom in poznavalcem Sarajeva ter dan zaključimo z večerjo ob glasbi v znani restavraciji.

4. dan: SARAJEVO - KRANJ
Po zajtrku še nekaj prostega časa za individualne nakupe in oglede. Povratek proti Sloveniji. Prihod v večernih urah.
Prevoz: kombi/avtobus
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena