Skupinska kolesarska potovanja
*
Po poteh Aleksandra Velikega - kolesarjenje Makedonija

Kolesarsko potovanje po Makedoniji.

MTB tura

1. dan: LJUBLJANA/ZAGREB – SKOPJE – POPOVA ŠAPKA (večerja)
Zbor vseh udeležencev na ljubljanskem ali zagrebškem letališču ter polet proti Skopju. Po pristanku sledi transfer do smučarskega središča Popova Šapka. Večerja in nočitev v hotelu, ki leži na nadmorski višini 1800 m.  

2. dan: ŠAR PLANINA, NARODNI PARK MAVROVO (zajtrk, lunch paket, večerja)
Po zajtrku začetek kolesarske ture in gorsko kolesarjenje po Šar planini do gorskega masiva Lešnica in nazaj ob vznožju drugega najvišjega vrha Makedonije, Titovega Vrha (2747 m). Med kolesarjenjem uživanje ob čudovitih razgledih na dolino reke Lešnice v njeni divji in ukročeni podobi. Po zaključku kolesarske etape sledi transfer do Narodnega parka Mavrovo. Večerja in nočitev v hotelu.
* dolžina 34 km / vzpon 1000 m / spust 1000 m / najvišja točka 2050 m
* podlaga je neasfaltirana/makadamski kolovoz  

3. dan: NARODNI PARK MAVROVO (zajtrk, lunch paket, večerja)
Današnje kolesarjenje začnemo od hotela in se peljemo proti zahodnem bregu jezera Mavrovo. Zapustimo glavno, asfaltirano cesto in se napotimo proti planinama Šar in Korab. Neasfaltirana/makadamska pot nas vodi skozi številne gorske vasi in neokrnjene gozdove. Proti koncu kolesarske etape se podamo na velik spust ob reki Radiki. Sledi kratek transfer do Mavrova. Popoldne nekaj prostega časa. Za večerjo pa bomo okusili tradicionalne jedi v tamkajšnji restavraciji. Nočitev v hotelu.
* dolžina 50 km / vzpon 800 m / spust 1150 m / najvišja točka 1600 m
* podlaga je deloma neasfaltirana/makadamski kolovoz, deloma asfalt    

4. dan: NARODNI PARK MAVROVO – OHRID (zajtrk, kosilo, večerja)
Po zajtrku kolesarjenje ob vzhodnem bregu smaragdno zelenega jezera in preko neskončnih slikovitih pašnikov planine Bistra. Občudujemo pokrajino med vožnjo mimo več ovčjih staj. V eni od njih se tudi ustavimo na pokušnji sirov in jogurta. Spotoma obiščemo najvišje ležečo vas v Makedoniji, Galičnik, ki se nahaja visoko na planini Bistra. Sledi počitek in po želji tradicionalna vaška kuhinja za kosilo (doplačilo). Najbolj zanimiv bo dolg spust s skoraj 1000 m višinske razlike do jezera Debar. Sledi transfer mimo jezera do Ohrida. Večerja in nočitev v hotelu.
* dolžina 60-70 km / vzpon 1050 m / spust 1700 m / najvišja točka 1700 m
* podlaga je deloma neasfaltirana/makadamski kolovoz, deloma asfalt  

5. dan: OHRID (zajtrk, večerja)
Po zajtrku sedemo na kolo. Kolesarjenje in ogledovanje znamenitosti v Ohridu, raziskovanje središča slovanskih narodov in balkanskega Jeruzalema. Po želji za kosilo ribja čorba v tamkajšnji restavraciji (doplačilo). Prosto popoldne za počitek in plavanje v Ohridu. Večerni sprehod po Ohridu in večerja s tradicionalnimi jedmi v tamkajšnji restavraciji. Nočitev v hotelu.  

6. dan: NARODNI PARK GALIČICA, NARODNI PARK PELISTER - SKOPJE (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku kratek transfer do izhodiščne točke. Kolesarjenje po brezpotjih Galičice, gorovja med Ohridskim in Prespanskim jezerom. Obisk botaničnega vrta na prostem z osupljivimi razgledi na obe jezeri in čudovitimi točkami za fotografiranje. Nazadnje se po enoslednicah in kolovozih pripeljemo do vasi naravnost na rivieri. Sledi transfer do najlepše ribiške vasice, Trpejca na kosilo, da okusimo slovito ohridsko postrv. Popoldan prevoz do Narodnega parka Pelister in naprej do Skopja. Nočitev v hotelu.
* dolžina 41 km / vzpon 850 m / spust 1200 m / najvišja točka 1600 m
* podlaga je deloma neasfaltirana/makadamski kolovoz, deloma enoslednice, na mestih asfalt     

7. dan: VODNO - SKOPJE (zajtrk, večerja)
Po zajtrku kolesarjenje v okolici Skopja. Po zaključku kolesarske ture sledi nekaj oddiha in večerni sprehod po Skopju z večerjo. Nočitev v hotelu.
Možnost opcijske kolesarske ture na godrovje Vodno.
* dolžina 35 - 40 km / vzpon 400 - 900 m / spust 900 m / najvišja točka 1060 m
* podlaga je deloma neasfaltirana/makadamski kolovoz, deloma asfalt    

8. dan: SKOPJE - LJUBLJANA/ZAGREM
Po zajtrku sledi transfer do letališča in polet proti Ljubljani ali Zagrebu, kjer se naša avantura zaključi.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
28.06.2020 po programu dvoposteljna letalo 995.00 € Povpraševanje Rezervacija