Pohodništvo in treking
*
Pohodništvo Italija - Gran Paradiso (4069 m.n.v)
1. DAN: SLOVENIJA - AOSTA - GRAN PARADISO
Zbor udeležencev v zgodnjih jutranjih urah in prevoz proti dolini Aoste na zahodu Italije in naprej proti dolini Val Savaranche do zaselka Pont, ki leži na 1960 metrih nadmorske višine. Tu bomo napolnili nahrbtnike s potrebno opremo ter se odpravili do koče Vittorio Emanuele, ki leži na 2732 m.n.v, vzpon pa bo trajal cca .3 ure. V koči, ki je nekaj posebnega po svoji obliki in lahko sprejme do 200 ljudi bomo prenočili.

2. DAN: GRAN PARADISO (vrh)

Po dobri aklimatizaciji, saj bomo spali na 2700 m.n.v se bomo zjutraj povzpeli na najvišji vrh Grajiških Alp Gran Paradiso, ki leži 4061 metrov nad morjem. Vzpon ob ledeniku Grand Paradiso bo trajal  5 ur. Zadnji metri proti vršni piramidi so malo bolj zahtevni, a ponujajo prelepe razglede na najvišje vrhove Alp. Na vrhu pa nas bo pričakal ob veličastnih skalnih blokih bel Marijin kip. Po osvojitvi vrha nas čaka spust proti koči, kjer bomo prenočili in podoživeli vzpon.

3. DAN: AOSTA - SLOVENIJA

Po zajtrku sledi sestop v dolino. Med povratkom prosti domu bomo naredili tudi posatnek v dolini Aosta. Po ogledu sledi nadaljevanje vožnje proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.
Prevoz: kombi
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena