Skupinska kolesarska potovanja
*
Dalmatinski četvorček - kolesarjenje Hrvaška

Kolesarsko potovanje in križarjenje po otokih.Brač & Hvar & Vis & Šolta

Vse kolesarje, ljubitelje narave in morja, vabimo na zanimivo spoznavanje najlepših otokov Južne Dalmacije. Prekolesarili bomo štiri dalmatinske otoke, uživali v lepih razgledih ter se osvežili v čistem morju. Na dalmatinski barkači zagotavljamo dobro družbo in prijetno vzdušje.


PROGRAM:
1. dan: SPLIT / okolica – BRAČ (Milna)
Začetek potovanja bo okolica Splita, kjer poteka vkrcanje in namestitev na ladjo. Plovba do otoka Brač, v kraj Supetar, od koder sledi kolesarjenje do Milne, kjer bo čakala ladja. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 22 km).

2. dan: BRAČ (Milna - Bol)
Po zajtrku kolesarski vzpon po razgledni cesti do Nerežišća, kjer bomo naredili krajši postanek. Sledi nadaljevanje kolesarjenja do Vidove gore, ki je tudi najvišji vrh jadranskih otokov in nam bo ponudil prekrasen pogled na okoliške otoke. Po oddihu se bomo spustili in nadaljevali kolesarjenje mimo Gornjega Humca, od koder bo sledil slikovit spust do Bola in peščene plaže Zlatni rat na Braču. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 55 km).

3. dan: HVAR (Stari Grad – Hvar)
Po zajtrku plovba na Hvar. Zjutraj začetek etape po ravnem predelu otoka Hvara, do Vrboske in po obalni poti do Jelse. Od tam bomo nadaljevali pot skozi vasice na pobočjih Sv. Nikole in čez Brusje, do mesta Hvar. Ogled starega mestnega jedra, s trdnjavo in obzidjem. Večerja in prenočevanje na ladji (cca  45 - 50 km).

4. dan: HVAR - VIS
Dan se bo začel s plovbo proti Visu do mesta Vis, kjer bomo pričeli s kolesarjenjem. Krožna pot nas bo vodila do mesta Komiža na drugem delu otoka ter nazaj do Visa. Na slikoviti poti ob prekrasni obali s številnimi zalivi, bo  dovolj časa za kopanje. Večerja in prenočevanje na ladji (cca . 45 km).

5. dan: VIS - ŠOLTA
Plovba in zajtrk na poti do mesteca Maslinica na otoku Šolti. Dokaj poseljen otok bomo prekolesarili od Maslinice do Stomorske. Med potjo se bomo ustavili tudi v oljarni, kjer bo na voljo degustacija olivnega olja. Popodna bo seveda dovolj časa tudi za kopanje. Večerja in nočitev (cca. 22 km).

6. dan: ŠOLTA - SPLIT / okolica
Plovba do mesta vkrcanja. Po zajtrku slovo od posadke ter odhod proti domu.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi posebnih vremenskih razmer.
Prevoz: lasten
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
13.06.2020 po programu dvoposteljna lasten 435.00 € Povpraševanje Rezervacija