Skupinska kolesarska potovanja
*
Ob Vltavi do Prage - kolesarjenje Češka

Kolesarjenje po Češki. Ob reki Vltavi do Prage.


1. dan: Ljubljana - Cesky Krumlov
Zbor vseh udeležencev v Ljubljani ter prevoz oseb in koles proti Češki. Popoldanski prihod v Cesky Krumlov, kjer sledi nastanitev hotelu ter kolesarski ogled mesta, ki je uvrščen tudi na seznam Unescove kulturne dediščine (cca. 15 km).

2. dan: Cesky Krumlov - Ceske Budejovice - Hluboka nad Vltavou
Po zajtrku sledi nekaj kolesarjenja po mestu in nato nadaljevanje po sklikoviti dolini ob reki Vltavi. Naš prvi postanek bo v kraju Zlata Koruna, kjer si bomo ogledali tamkajšnji samostan. Sledi nadaljevanje proti Ceskim Budjejovicam, kjer bo čas za kosilo poizkusili pa bomo tudi tamkajšnje pivo Budweiser. Naše današnji kolesarski dan pa zaključimo v mestu Hluboka na Vltavou, ki se ponaša z mogočnim gradom in prelepim parkom katerega si bmo tudi ogledali (cca. 50 km).

3. dan: Hluboka nad Vltavou - Pisek
Po zajtrku sledi nadaljevanje kolesarjenja ob reki Vltavi. Med samo potjo bomo videli tudi hidroelektrarno Orlik. Naš današni cilj pa bo slikovito mesto Pisek, ki se ponaša z kamnitim mostom iz 13 stoletja in je najstarejši v državi (cca. 53 km).

4. dan: Pisek - Pribram
Današnja kolesarska etaba po najdaljša. Slikovita pot nas bo od Piseka vodila vse do Pribrama. Med samim kolesarjenje si bomo ogledali številne zanimivosti na poti med katere spadata grad Orlik in pa še en znameniti most Zdakov. Naš cilj bo mesto Pribram, katero je pomembno rudarsko središče že od srednjega veka. V mestu se bomo lahko tudi osvežili v tamkajšnjih termah (cca. 60 km).

5. dan: Pribram - Zebrak
Po zajtrku sledi začetek kolesarjenja. Obiskali bomo znano romarsko cerkev na Sveti gori. Po ogledi sledi nadaljevanje po slikoviti pokrajini skozi gozdove do današnjega cilja, mesta Zebrak. Beseda ˝Zebrak˝ v prevodu pomeni berač (cca. 35 km).

6. dan: Zebrak - Karlstejn
Naš današnji dan bomo začeli s kolesarjenjem mimo ruševin mogočenega gradu Tocnik. Po kratkem ogledu sledi nadaljevanje proti Berounu. To je srednjeveško mesto v srcu krasa z romantičnimi dolinami in jamami ter kraji kjer se še vedno lahko najdejo pra-zgodovinski fosili. Preostali del dneva sledi kolesarjenje ob reki Berounka in skozi romantično dolino vse do vasi Karlstejn, kjer je naš cilj (cca 40 km).

7. dan: Karlstejn - Praga
Naš zadnji kolesarski dan bo potekal ob bregovih reke Berounke in Vltave do Prage. Po prihodu postanek za kavico in ogled več kot tisoč let stare prestolnice in Karlovega mostu, ki so ga zgradili leta 1367. Most je okrašen s kipi svetnikov, med njimi je tudi Sv. Janez Nepomuk, ki so ga prav s tega mostu vrgli v Vltavo. V starem mestu je gotovo najimenitnejši Staromestni trg s Staro mestno hišo in njeno astronomsko uro iz 15. st., s spomenikom Jana Husa in z mnogimi drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Vaclavske namesti, so kraj, kjer mestno srce najmočneje utripa. Tam, pod “konjem” (Vaclavov spomenik) je kot izhodiščna točka priljubljeno zbirališče pražanov (cca. 45 km).

8. dan: Praga - Ljubljana
Po zajtrku sledi odhod proti Sloveniji kamor bomo prispeli v popoldnaskih urah.
Prevoz: kombi
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
10.07.2021 po programu dvoposteljna kombi 855.00 € Povpraševanje Rezervacija