Skupinska kolesarska potovanja
*
Ćirina pruga - kolesarjenje BiH

Kolesarjenje po Bosni in Hercegovini.

Kolesarjenje po poti ozkotirne železnice, ki je potekala od Mostarja preko Čapljine vse do Dubrovnika.

1. dan: LJUBLJANA - MOSTAR
Zbor vseh udeležencev na dogovorjenjem mestu ter odhod mimo Zagreba ter po hrvaški avtocesti do Ploč ter naprej do Mostarja, kjer se bomo namestili v hotel. Sledi krožna kolesarska tura skozi Mostar in naprej Blagaja, kjer je tudi izvir reke Bune. Po kratkem oddihu in uživanju v lepi naravi bo sledilo nadaljevanje kolesarjenja proti reki Neretvi ob kateri se bomo tudi vrnili do Mostarja. Dan bomo zaključili z ogledom mesta ter odličnih ˝čevapih˝ (cca. 35 km).

2. dan: MOSTAR - POČITELJ - ČAPLJINA
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Pot nas bo vodila mimo zapuščenega letališča ter naprej ob reki Neretvi do našega prvega postanka v mestu Počitelj. To slikovito mesto, ki se ponaša z lepo trdnjavo na vrhu si bomo tudi ogledali. Sledi nadaljevanje kolesarjenja do našega cilja, ki bo v Čapljini. Nastanitev v hotelu (cca. 50 km).

3. dan: ČAPLJINA - RAVNO
Po zajtrku začetek kolesarjenja in nadaljevanje ob reki Neretvi. Slikovita pot nas bo vodila skozi zanimive vasice. Po prečkanju Neretve se na levi breg se naša pot začne počasi dvigovati in med vožnjo bomo uživali v prekrasnih panoramah in razgledih na park Hutovo Blato. Naš današnji cilj bo kraj Ravno, kjer bomo tudi prenočili v simpatičnem hotelu (cca. 55 km).

4. dan: RAVNO - ZAVALA - DUBROVNIK - NEUM

Po zajtrku sledi nadaljevanje kolesarjenja po poti ozkotirne železnice Ćiro. Prvi postanek bomo naredili v kraju Zavala, kjer si bomo ogledali znano jamo Vjeternico, ki je tudi največja jama na področju Bosne in Hercegovine. Po ogledu bomo nadaljevali po poti skozi manjše zaselke in uživali v lepi pokrajini. Mejni prehod bomo prečkali v kraju Ivanjica od koder bo sledil še spust proti Dubrovniku katerega si bomo tudi ogledali. Po končanem ogledu sledi prevoz do Neuma, kjer bomo tudi prenočili (cca. 55 km).

5. dan: NEUM - LJUBLJANA
Po zajtrku nekaj prostega časa za kopanje ter odhod proti delti Neretve, kjer bo možno kupiti tudi mandarine. V Pločah se bomo priključili na avtocesto proti Zagrebu. Večerni prihod v Ljubljano, kjer se naša tura zaključi.


Prevoz: kombi
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
09.09.2020 po programu dvoposteljna kombi 495.00 € Povpraševanje Rezervacija