Skupinska kolesarska potovanja
*
Sončna Sicilija - kolesarjenje Italija

Kolesarsko potovanje po najlepših delih jugozahodne Sicilije.


1. DAN: Benetke - Catania - Palazzolo Acreide

Zbor vseh udeležencev ter transfer do beneškega letališča. Sledi polet proti Catanji ter transfer do naše začetke točke mesta Palazzo Acreide. Po namestitvi v hotelu sledi prevzem koles ter ogled tega baročnega mesta z zanimivo arhitekturo. Nočitev v hotelu (cca. 10 km).

2. DAN : Palazzolo Acreide – Modica
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Pot nas bo vodila skozi čudovito območje Monti Iblei. Navidušila nas bo edinstvena zelena pokrajina, katero zaznamujejo tipični kamni. Naš današnji cilj bo baročno mesto Modica z znamenito cerkvo San Giorgo, katero si bomo tudi ogledali. Mesto je poznano tudi po izdelavi čokolade katero bomo tudi poizkusili. Nočitev v hotelu (cca. 55 km).

3. DAN: Modica – Pozzallo
Po zajtrku sledi nadaljevanje kolesarjenja po kanjonu Iblei. Čez nekaj časa bomo prispeli do slikovitega baročnega mesta Scicli, kjer bo nekaj prostega časa za ogled. Sledi nadaljevanje kolesarjenja skozi majhne ulice in naprej proti obali do današnjega cilja mesta Pozzalla, ki nas bo navdušil s svojimi dolgimi peščenimi plažami. Na voljo bo tudi čas za osvežitev v morju. Nočitev v hotelu (cca. 45 km).

Day 4: Pozzallo – Marzamemi
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Današnja etapa bo po večini ravninska. Pot nas bo vodila skozi dva močvirska območja "PatanoLongarini" in "Patano Cuba", kjer bomo med kolesarjenjam lahko opazili veliko različnih vrst ptic, saj je to zelo popularna ˝vmesna postaja˝ med selitvijo v Afriko. Obalna pot nas bo popeljala tudi mimo najjužnejšega dela Sicilje otoka "Isola delleCorrenti", ki leži na enaki zemljepisni širini kot Tunizija in je tudi meja med Jonskim in Mediteranskem morjem. Postanek bomo naredili tudi v slikoviti ribiški vasici Marzamemi. Naš današnji cilj pa bo mesto San Lorenzo, kjer bomo tudi prenočili v hotelu (cca 55 km.)

5. DAN: Marzamemi – Noto
Po zajtrku začetek kolesarjenja naprej proti severu. Naš prvi postanek bomo naredili v naravnem rezervatu "Oasi di Vendicari". Rezervat je poznam neokrnjeni obali, rastlinah ter veliko vrst ptic med katerimi bomo lahko opazili tudi flamingose. Sledi nadaljevanje kolesarjenja proti notranjosti in skozi vinograde do slikovitega baročnega mesta Noto, ki je bilo leta 2002 uvrščeno v seznam UNESCOve kulturne dediščine. Mesto si bomo tudi ogledali. Nočitev v hotelu (cca. 35 km).

6. DAN: Noto – Siracusa
Po zajtrku nadaljevanje kolesarjenja po obalni cesti naprej proti severu. Danšnji cilj ne mesto Siracusa, ki je bilo včasih prestolnica antične Grčije. Mesto se ponaša z prelepim arheološkim parkom ter z enim izmed največjih grških gledališč ˝Magna Grecia˝. Dan bomo zaključili z ogledom slikovitega centra in ulic otočka Ortigia. Sprehodili se bomo tudi skozi živahno tržnico. Nočitev v hotelu (cca. 45 km).

7. DAN: Siracusa - Catania - Benetke
Po zajtrku transfer do letališča v Catanji ter polet proti Benetkam, kjer se naša tura zaključi.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
25.10.2020 po programu dvoposteljna letalo 1185.00 € Povpraševanje Rezervacija