Božično novoletna potovanja
*
Novoletni makedonski biseri

Novoletno potovanje Makedonija.

• nastanitev v hotelu 4* ob Ohridskemu jezeru
• polet z Adrio Airways iz Ljubljane
• silvestrovanje ob živi glasbi že vključeno v ceno potovanja

1. DAN SLOVENIJA - SKOPJE - OHRIDSKO JEZERO večerja
Zbirališče potnikov na letališču JP Ljubljana. Prijava na let in predvidoma ob 13.45 polet letala proti Skopju. Po pristanku ob 15.10 ogled Skopja. Najprej avtobusni, nato peš ogled znamenitosti mesta Skopje, ki ga še vedno krasijo številne stavbe iz turškega obdobja: Daut pašev hamam, Kuršumli han, trdnjava Skopsko kale, Isabegova mošeja...Vožnja proti ohridskemu jezeru in v večernih urah nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. DAN OHRID - SV. NAUM - OHRID zajtrk, silvestrovanje
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled najpomembnejših znamenitosti Ohrida, ki mu pravijo tudi »slovanski « Jeruzalem, saj je imel z okolico kar 365 cerkva. Z lokalnim vodnikom boste doživeli čar starega dela mesta z baziliko sv. Sofije, ki velja za najvažnejši makedonski spomenik iz srednjega veka, nato vas bo pot vodila do Samoilove trdnjave in do cerkve sv. Klimenta ... Popoldan avtobusna vožnja do makedonsko- albanske meje, kjer stoji znani samostan Sv. Naum. Ob doplačilu ogled notranjosti. Vrnitev v hotel in priprava na najdaljšo noč v letu, silvestrovanje ob živi glasbi v hotelski restavraciji. Večerja in nočitev.

3. DAN OHRID - PO ŽELJI VOŽNJA Z LADJICO zajtrk, večerja
Pozen zajtrk in po želji vožnja z ladjico po ohridskem jezeru, kjer boste uživali v naravnih lepotah jezera, ki slovi po izredni prosojnosti. V popoldanskih urah bomo obiskali trgovino z ohridskimi biseri, kjer vam bodo razkrili skrivnosti brušenja teh lokalnih dragocenosti. Večerja v hotelu oziroma ob doplačilu v tipični restavracijo, kjer boste uživali ob odlični makedonski hrani in folklorni predstavi.

4. DAN SKOPJE - LJUBLJANA zajtrk
Po zajtrku še del dopoldneva prosto v turističnem središču za zadnje nakupe spominkov ali zgolj posedanje pod toplim makedonskim soncem.... Prosto do odhoda na letališče in predviden polet letala ob 16. uri proti Ljubljani. Predviden pristanek ob 17.20 uri.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena