Potovanja - top izbor
*
Istanbul - 5 dni

Fantastično doživetje mestnega utripa Istanbula Istanbul, nekdaj znan kot Carigrad, Bizanc in Konstantinopel, je danes moderno mestno središče. Mesto leži na stičišču dveh celin, zato je v mestu moč videti in doživeti različne kulture in civilizacije. Danes je mesto možno doživeti kot sožitje sodobnega življenja in bogate kulturne dediščine. Istanbul je mesto, ki vedno preseneti in pravi čas za obisk mesta je »čimprej«.


1. DAN 8.12.:  LJUBLJANA – ISTANBUL, PRIDIH MODERNEGA MESTA
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri pred poletom letala ob predvidoma 07.45 uri. Polet letala na redni liniji Turkish Airlines (TK1062) ob predvidoma 09.45 uri s pristankom na letališču v Istanbulu ob predvidoma 13.55 uri. Transfer do hotela. Prihod do hotela Richmond Istanbul 4*, namestitev in kratek počitek. V pozno popoldanskih urah spoznavanje modernega Istanbula - sprehod po ulici Istiklal, s številnimi trgovinami, restavracijami, lokali in do največjega istanbulskega trga Taxim. Pešpot mimo Galata stolpa do Galata mostu, kjer se odpira nepozaben pogled na osvetljene minarete mošej in osvetljeno mesto. Povratek v hotel, nočitev.

2. DAN 9.12.:  ISTANBUL – ZGODOVINSKE ZNAMENITOSTI  
Po zajtrku ogled mogočnega mesta in najpomembnejših znamenitosti. Ogled Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia, ki je bila dolgo največja krščanska cerkev na svetu in kasneje spremenjena v mošejo, danes pa je eden najbolj znanih muzejev) in palače Topkapi (prebivališče turških sultanov), Konstantinopelski hipodrom (nekdanje prizorišče konjskih dirk), Theodosijeva cisterna (podzemni zbiralnik vode iz časa Bizanca,  streho podpira 32 marmornih stebrov). Opomba: Vse vstopnine za notranje oglede ob doplačilu). Vrnitev v hotel, nočitev.  

3. DAN 10.12.:  ISTANBUL – GRAND BAZAR in DOLMABAHCE
Zajtrk. Odhod do Grand bazarja, ene največjih znamenitosti mesta, prave nakupovalne meke s preko 5000 trgovinicami, kjer lahko kupite pravzaprav vse in se preizkusite v barantanju. Postanek v palači Dolmabahçe (vstopnina ob doplačilu), turškem Versaillesu, domovanju zadnjih šestih otomanskih sultanov, kjer je na ogled eden najtežjih kristalnih lestencev na svetu. Ob doplačilu možen obisk turške restavracije z večerjo in folklornim programom - trebušnimi plesalkami. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. DAN 11.12.:  ISTANBUL – VEZ MED EVROPO IN AZIJO
Zajtrk. Ob doplačilu odhod do Sulejmanove mošeje, ene najlepših mošej mesta. Sulejman Veličastni je eden najznamenitejših Osmanskih sultanov, v času njegovega vladanja je imperij doživel svoj vrhunec. Ob doplačilu možnost križarjenja po Bosporju, plovba po ožini med Evropo in Azijo, mimo razkošnih palač, vil. Vrnitev v hotel in nočitev.

5. DAN 12.12.:  ISTANBUL, NA DVEH CELINAH - LJUBLJANA
Zajtrk v hotelu in prost dan vse do transferja iz hotela na letališče. Možnost izleta na azijsko stran, čez Bosporski most, ogled džamije Camlica, največje turške džamije, do Kadikoya, živahna četrt na azijski strani Istanbula. Popoldne odhod na letališče in letalski prevoz na liniji Turkish Airlines (TK1063) ob predvidoma 18.35 uri po lokalnem času. Pristanek letala na letališču v Ljubljani ob predvidoma 18.50 uri.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
08.12.2021 po programu dvoposteljna Letalo Lju 489.00 € Povpraševanje Rezervacija