Potovanja - top izbor
*
Apulija - skrivnostna južna Italija

Apulija - skrivnostna južna Italija


PROGRAM

Natisni 1. dan: LJUBLJANA - NEAPELJ - TARANTSKI ZALIV
Zbirališče potnikov na letališču JP Ljubljana. Prijava na let proti Neaplju. Po pristanku ogled Neaplja in nato nadaljevanje poti po slikoviti pokrajini italijanskega škornja do Tarantskega zaliva. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: MATERA - ALTAMURA
Po zajtrku krajši del poti do Matere. Ogled zanimivih jamskih bivališč. Globok kanjon s številnimi jamami in impresivnimi stenami je bil idealen prostor za naselitev takratnega človeka. Lahko je živel v jamah, ki jih je lahko širil v notranjost, kanjon pa mu je dajal zavetje pred različnimi nevarnostmi. To je prostor kjer si lahko prikličemo zgodovino vse od paleolitika do mestnih naselij »Civita« in »Sassi«. Podzemno mesto se je širilo in danes se lahko sprehodite med več kot 120 cerkvami z bizantinskimi freskami, številnimi obnovljenimi hišami, danes spremenjenimi v hotele in restavracije. Veliki filmski umetniki so tu posneli filme, tudi »Kristusov pasijon«. Zaradi svoje izjemnosti je mesto že od 1993 pod zaščito UNESCA. Postanek še v Altamaturi za ogled in vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: LOCOROTONDO - ALBEROBELLO
Vožnja po notranjosti do Alberobella, vasico pod zaščito UNESCOa, ki se nahaja v regiji Murge, na »peti« italijanskega škornja. Kraj je poznan po posebno oblikovanih kamnitih hišicah s kupulastimi strehami, poznanimi pod imenom »trulli«. Ob sprehodu skozi vasico bomo lahko občudovali res nenavaden kraj, in si ogledali nenavadno cerkev Sv. Antonia, ki nima primere na svetu. Popoldne nadaljevanje poti do Locorotonda, romantičnega mesteca s številnimi umetnostno - zgodovinskimi zakladi. Nastanitev, večerja in nočitev.

4. dan: OSTUNI - MONOPOLI - BARI                
Po zajtrku nadaljevanje poti do »belega mesta« Ostuni, ki je poznan po belih fasadah                  hiš v mestnem središču. Ogled: mestni trg, katedrala, Karmeličanski samostan, cerkev Sv. Marije    Magdalene z barvano kupolo. Naslednji postanek bomo naredili v Monopoliju, simpatičnem        obmorskem mestecu s starim gradom. Ogled in prosto za kosilo. V popoldanskih urah                 nadaljevanje poti proti Bariju. Nastanitev v okolici mesta. Večerja in nočitev.

5. dan: BARI - BENETKE/TRST
Po zajtrku ogled Barija in sprehod po srednjeveških uličicah lepo ohranjenega starega mestnega središča in ogled sodobnega dela mesta, ki ga odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepe obmorske promenade. Prosto popoldne za samostojne oglede ali nakupe. Prevoz na letališče in prijava na večerni let proti Rimu in Benetkam.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
26.10.2019 po programu dvoposteljna letalo 659.00 € Povpraševanje Rezervacija
31.10.2019 po programu dvoposteljna letalo 659.00 € Povpraševanje Rezervacija