Potovanja - top izbor
*
Korzika in Sardinija - nepozaben duet

Korzika in Sardinija - nepozaben duet


PROGRAM


1. dan SLOVENIJA - ITALIJA
Odhod v poznih večernih urah. Avtobusna nočna vožnja proti Livornu.

2. dan LIVORNO - BASTIA - CORTE - AJACCIO
Zjutraj boste prispeli v pristaniško mesto Livorno ob obali Ligurskega morja in se vkrcali na ladjo. Plovba bo na udobni ladji kaj hitro minila in po štirih urah se boste izkrcali na Korziki.. Iz Bastie vožnja do starodavne korziške prestolnice Corte,kjer boste uživali ob pogledu na pokrajino. V mestecu je bila prva univerza na otoku.  Nadaljevanje potovanja proti Ajacciu, glavnem mestu Korzike , kjer se bomo nastanili v hotelu.

3. dan FILITOSA - SARTENE - BONIFACIO - ST. TEREZA DI GALLURA
Po zajtrku še sprehod po mestu, kjer si boste po želji ogledali še Napoleonovo hišo. Sledi vožnja v notranjost otoka in sicer do ostankov neolitske naselbine v Filitosi. Od tam vožnja do enega najbolj tipičnih korziških mest – v zanimive Sartene.Postanek za ogled zanimivih trgovinic z lokalnimi specialitetami.  Nadaljevanje vožnje do Bonifacia, utrjenega pristaniškega mesta, na skrajnem jugu otoka. Ponovno  nas bodo očarale ozke uličice in slikovite hiše na strmih previsnih skalah zgrajenega mesta. Zvečer vožnja s trajektom na Sardinijo, v St. Tereza di Gallura, kjer bomo prenočevali.

4. dan ST. TEREZA DI GALLURA - CASTELSARDO - ALGHERO 
Odhod v Castelsardo, slikovito mestece z mogočnim obzidjem,ki ponaša z gradom, zgrajenim na skali nad morjem (doplačilo), kjer je danes tudi muzej domačih obrti, in katedralo St. Antonio Abate, ki mu dajeta poseben pečat. Nadaljevanje vožnje do rta Capo Caccia, poimenovan po lovu na divje golobe. Priča bomo impozantni legi nad morjem.. Nadaljevanje vožnje v Alghero, prijetno letoviško mesto, središče sardinskih Kataloncev.

5. dan ALGHERO - NURAGI IN GROBNICE VELIKANOV - COSTA SMERALDA
Sprehod po zanimivem starem delu Alghera, kasneje pa si boste ogledali še ostanke nuragov in grobnic velikanov, ki so edinstvena posebnost otoka Sardinije. Sledi vožnja mimo Sassarija na vzhodno obalo otoka, na Costa Smeraldo. Na eni najlepših obal na svetu se boste pustili očarati turkiznemu in kristalno čistemu morju, ki z belino obale ustvarja popolno harmonijo.

6. dan OLBIJA - PIOMBINO - SLOVENIJA
Vkrcanje na trajekt proti Piombinu. Pristanek v prvih popoldanskih urah. Nadaljevanje vožnje mimo Bologne, Padove in Benetk v Slovenijo, kamor boste prispeli pozno ponoči.

Prevoz: avtobus
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
10.10.2019 po programu dvoposteljna avtobusni prevoz 499.00 € Povpraševanje Rezervacija