Božično novoletna potovanja in izleti
*
Carski Istanbul - 4 dni

Carski Istanbul - 4 dni

Program:

1. dan: LJUBLJANA - ISTANBUL
Zbor na letališču JP Ljubljana ali bližnjemu letališču (v primeru poleta iz bližnjega letališča doplačilo za prevoz) in polet v Istanbul, mesto dveh celin. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne se bomo z vodnikom sprehodili po centru starega dela Istanbula, do predela Beyazit, kjer se nahaja vhod v istanbulsko univerzo, mošeja Beyazit, največja pokrita tržnica na svetu…, v večernem času so minareti mošej čudovito osvetljeni in nam pričarajo pravo orientalsko pravljico. Zvečer se bomo sprehodili še čez moderni predel Istanbula, ulico Istiklal s številnimi trgovinami in restavracijami, mimo Galata stolpa do zaliva Zlati Rog. Pod mostom bomo v eni izmed čajnic popili kozarček turškega čaja. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan: ISTANBUL
Po zajtrku bo sledil ogled glavnih mestnih znamenitosti (doplačilo za ogled mesta z vstopninami): Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej, kjer so shranjene čudovite zbirke porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray (vstopnine in lokalni vodnik doplačilo). Zvečer predlagamo obisk nočnega lokala z večerjo in bogatim folklornim programom, tudi s trebušnimi plesalkami (turški večer).

3. dan: ISTANBUL
Po zajtrku bomo obiskali eno najznamenitejših mošej Istanbula, Sulejmanovo mošejo, ki jo je dal zgraditi Sulejman Veličastni in kjer sta pokopana najveličastnejši turški sultan in njegova ljubljena Hurrem. Po ogledu se bomo odpravili na križarjenje po Bosporski ožini. Z ladjo se bomo popeljali po ožini, ki loči Evropo in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar, ki jo je pred zavzetjem Konstantinopla dal zgraditi sultan Fatih Mehmet II. Osvajalec, mimo palač Dolmabahče in Beylerbeyi, pod bosporskima mostovoma in mimo razkošnih vil turške elite. Nato bomo obiskali še egipčansko tržnico, kjer nas bo očaralo razkošje barv in vonjev. Popoldne bomo preživeli na največji pokriti tržnici na svetu, Kapali čarši, kjer se bomo v več kot 4000 trgovinicah lahko preizkusili v orientalskem barantanju.

4. dan: ISTANBUL - LJUBLJANA
Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali po podvodnem tunelu Marmaray na azijsko stran Istanbula, kjer se bomo sprehodili mimo mošeje Mihrimah in lokalne tržnice. Nekaj časa bo tudi za samostojne potepe in turško kavo. Povratek v evropski del in odhod avtobusa na letališče, od koder bomo poleteli proti Ljubljani ali bližnjemu letališču.

06.12.   LJU IST    09.35    13.40 - 09.12.   IST LJU    18.45    19.00
14.12.   LJU IST    09.35    13.40 - 17.12.   IST LJU    18.45    19.00
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena