Božično novoletna potovanja in izleti
*
Adventna Barcelona - 3 dni

Adventna barcelona - 3 dni

Program:

1. dan: BENETKE - BARCELONA
Zbor potnikov na letališču v Benetkah predvidoma v dopoldanskih urah (ob doplačilu možnost prevoza iz Slovenije) ter polet v Barcelono. Po pristanki predvidoma popoldanskih urah v Barceloni, sledi panoramski ogled katalonske prestolnice z avtobusom: ogledali si bomo njen zaščitni znak in najbolj znano delo arhitekta Gaudija, mogočno cerkev Sagrada Família, se zapeljali mimo nenavadnih meščanskih hiš kot je Casa Batllo in Casa Mila ter skozi mestno četrt Eixample in se čez Španski trg povzpeli na grič Montjuic. Ustavili se bomo tudi v slikovitem parku Guell, od koder je čudovit razgled na mesto in pristanišče. Zvečer nastanitev v hotelu ter po želji večerni obisk mestnega središča Barcelone (z javnim prevozom), ki je v tem času lepo okrašeno.

2. dan: BARCELONAPo zajtrku bomo nadaljevali z ogledom katalonske prestolnice (javni prevozi); sprehodili se bomo po ulici La Rambla, eni najbolj znanih sprehajališč na svetu, ki se vije od Katalonskega trga do spomenika Krištofa Kolumba. Ogledali si bomo eno najlepših evropskih tržnic - La Boquerio, pravo zakladnico dobrot od sadja in zelenjave, rib, mesa in sladkih pregreh. Obiskali bomo staro gotsko četrt Barrio Gotico in mogočno katedralo La Seu. Vsako leto v mesecu decembru pred katedralo postavijo simpatične stojnice s tradicionalnimi božičnimi izdelki (tržnica Santa Lucia, tržnica pri Sagradi Famili…). Vedno zanimivo je tudi na Katalonskem trgu, kjer se odvija mnogo zanimivih aktivnosti za družine. Seveda lahko obiščemo enega najlepših evropskih akvarijev ali pa opravimo še zadnje nakupe v lično urejenih trgovinah. Zvečer bomo po želji in ob doplačilu obiskali tipično predstavo flamenka in uživali v temperamentnem plesu. Po želji se boste lahko podali tudi na ogled katere izmed nogometnih tekem FC Barcelone (doplačilo, termin tekme bo znan naknadno!). Posebno doživetje je predstava »magičnih fontan« na Španskem trgu, čarobna kombinacija luči, barve, glasbe in vode.

3. dan: BARCELONA - BENETKEObiskali bomo Poble Espanyol ali »špansko vas« pod Montjuicom, ki so jo uredili za Svetovno razstavo leta 1929 kot glavni španski paviljon in predstavlja različno arhitekturo španskih pokrajin. Konec decembra je v vasici še posebej zanimivo, saj postavijo vsakoletni božični sejem, jaslice iz različnih španskih pokrajin. Posebno doživetje je obisk največjega stadiona na svetu, Camp Nou in spoznali nogometni klub FC Barcelona, simbol in ponos Katalonije. Lahko se odločimo za ogled ene izmed Gaudijevih »daritev v kamnu« − La Pedrera ali Casa Batlló ali pa ogled katerega izmed številnih mestnih muzejev. Popoldne avtobusni prevoz do letališča, od koder bomo poleteli proti Benetkam. Po želji prevoz do Slovenije (doplačilo).

Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena