Božično novoletna potovanja in izleti
*
Silvestrovanje v Sarajevu - 4 dni

Silvestrovanje v Sarajevu - 4 dni

Program:

1. dan: LJUBLJANA–HRVAŠKA–DOLINA REKE BOSNE–SARAJEVO / večerja
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 6.uri. Vožnja po avtocesti mimo Zagreba do Slavonskega Broda in naprej skozi Dervento in Doboj, ob reki Bosni do Sarajeva. Prihod v Sarajevo v popoldanskih urah. Po prihodu krajši krožni avtobusni ogled mesta, nato prevoz do lepega hotela v termalnem zdravilišču Ilidža pri Sarajevu. Nastanitev v hotelu. Popoldne prosto za počitek, sprehod po letovišču ali za kopanje v hotelskem bazenu. Za doplačilo dobra samopostrežna večerja v hotelu z živo glasbo, prenočevanje.

2. dan: SARAJEVO / ogled mesta, stolp Avaz, veselo silvestrovanje v hotelu
Po zajtrku prevoz v center mesta. Sprehod po mestu v spremstvu lokalnega vodnika in ogled mestnih zanimivosti: staro mestno jedro z Baščaršijo, Gazi Husrevbegova džamija, medresa, turški nakupovalni center bezistan, številne obrtniške delavnice in trgovinice, stara turška restavracija Morića han, katedrala, Principov most, viječnica,… Po ogledu prosto za uživanje v živahnem mestnem predprazničnem vrvežu, nakup spominkov, individualne oglede,.. Priporočamo obisk enega od lokalov na baščaršiji in tipično bosansko malico (čevapčiči ali pleskavica v lepinji) ali pravo bosansko kavo. Popoldne prevoz do poslovne stavbe Avaz, najvišje stavbe na Balkanu. Vzpon z dvigalom do razgledne ploščadi na vrhu in ogled panorame mesta, sarajevske kotline in okoliških planin. Popoldne povratek v hotel in prosto za pripravo na silvestrovanje. Zvečer veselo silvestrovanje v restavraciji z zabavo ob živi glasbi in odlično večerjo z bogatim izborom bosanskih in internacionalnih jedi in vključenim bogatim izborom alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Prenočevanje

3. dan: ILIDŽA / izviri reke Bosne, kopanje v Termalni rivieri Ilidža ali v hotelu, Sarajevo (izlet po dolini Neretve skozi Jablanico v Mostar)
Po zajtrku prost dan za uživanje v udobju, ki ga nudita lep hotel in termalno zdravilišče Ilidža. Možnost kopanja v hotelskem bazenu ali termalni rivieri Ilidža, sprehod do izvirov reke Bosne, .. Za doplačilo priporočamo lep avtobusni izlet po dolini Neretve skozi Konjic in Jablanico v Mostar. Postanek za sprehod po mestu in ogled zanimivosti v spremstvu lokalnega vodnika, nato nekaj prostega časa za kosilo, individualne oglede, nakup spominkov,… Popoldne povratek proti Sarajevu in zvečer prihod nazaj v hotel. Za doplačilo dobra samopostrežna večerja v hotelski restavraciji, z zabavo ob živi glasbi, prenočevanje.

4.dan: ILIDŽA –SARAJEVO–HRVAŠKA–LJUBLJANA
Po zajtrku slovo od hotela. Postanek v centru Sarajeva za zadnje oglede, nakupe ali kosilo. V opoldanskih urah odhod iz Sarajeva. Vožnja skozi Zenico in Doboj in naprej po Hrvaški proti Sloveniji. Prihod v Ljubljano v večernih urah.
Prevoz: avtobus
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena