Božično novoletna potovanja in izleti
*
Novoletna Barcelona in Costa Brava

Novoletna Barcelona in Costa Brava

Program:

1. dan: SLOVENIJA - AZURNA OBALA - ŠPANIJA
Odhod v popoldanskih urah in vožnja z vmesnimi postanki v Italijo in naprej proti Franciji in čez Azurno obalo proti Španiji.

2. dan: FIGUERES - COSTA BRAVADopoldne prihod v Figueres, rojstni kraj španskega izjemnega umetnika Salvadorja Dalija. Po želji ob doplačilu možnost ogleda nenavadnega Dalijevega muzeja, kjer se nahajajo tudi njegova znana dela Mehke ure, Goreča žirafa, Apokalipsa, Kopalnica, ki visi iz stropa, grafična dela Božanske komedije … V muzeju/galeriji je tudi umetnikovo zadnje počivališče. Po ogledu vožnja na Costa Bravo do enega izmed letoviških središč. Nastanitev v hotelu ter prosto popoldne za počitek.

3. dan: BARCELONA
Po zajtrku sledi celodnevni izlet v Barcelono. Katalonsko prestolnico si bomo najprej ogledali z avtobusom ter si ogledali njen zaščitni znak in najbolj znano delo arhitekta Gaudija, mogočno cerkev Sagrado Famílio, ki jo gradijo že več kot 100 let. Zapeljali se bomo mimo nenavadnih meščanskih hiš kot sta Casa Batllo in Casa Mila ter skozi mestno četrt Eixample in se čez Španski trg povzpeli na grič Montjuic, kjer stojijo objekti, ki so služili Olimpijskim igram leta 1992. Ustavili se bomo tudi v slikovitem parku Guell, od koder je čudovit razgled na mesto in pristanišče. Sprehod po živahni Rambli, eni najbolj znanih sprehajališč na svetu s številnimi pouličnimi umetniki in prodajalci, je vedno pravo doživetje. Obiskali bomo eno najlepših evropskih tržnic - La Boquerio, ki predstavlja pravo poslastico za obiskovalce, nato pa staro gotsko četrt Barrio Gotico, zgodovinski predel Barcelone, kjer se nahaja mogočna katedrala La Seu. Zvečer povratek na Costa Bravo.

4. dan: COSTA BRAVA (PO ŽELJI MONTSERRAT)
Dan lahko izkoristimo za samostojne sprehode po letoviškem središču in pripravam na najdaljšo noč v letu. Po želji in za doplačilo priporočamo izlet na »razklano goro« Montserrat do benediktinskega samostana s črno Marijo, zaščitnico Katalonije. Ogledali si bomo baziliko s črnim kipcem svete Matere Božje, zaščitnice Katalonije, lahko pa si boste ogledali tudi odličen montseraški muzej z deli katalonskih, španskih in francoskih slikarjev. Po poti na Montserrat se bomo ustavili v kleteh izvrstnega katalonskega vina, spoznali postopke pridelave in ga seveda tudi pokusili. Popoldne povratek na Costa Bravo. Silvestrovnje na Costa Bravi v eni od številnih diskotek, barov in restavracij. Po želji (doplačilo) pa se boste lahko podali na silvestrovanje v Barcelono, kjer se bomo pridružili domačinom in številnim obiskovalcem na živahni Rambli.

5. dan: COSTA BRAVA - MONAKO
Prosto dopoldne in vožnja skozi Provanso na Azurno obalo ter naprej v mondeni Monako, ki velja za drugo najmanjšo državo na svetu in za davčno oazo, kjer so si dom ustvarili številni bogataši. Krajši postanek za ogled mestnega središča in palače Grimaldi, postanek tudi pri znameniti igralnici ter nadaljevanje vožnje proti Italiji.

6. dan: ITALIJA - SLOVENIJA
Nočna vožnja skozi Italijo in prihod v Slovenijo v do-poldanskih urah.


Prevoz: avtobus
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena