Božično novoletna potovanja in izleti
*
Predbožični Vatikan, Rim, Neapelj in Pompeji

Predbožični Vatikan, Rim, Neapelj in Pompeji

Program:

1. dan: SLOVENIJA - RIM
Odhod v večernih urah in nočna vožnja po italijanskih avtocestah proti Rimu.

2. dan: RIM - VATIKAN
Po prihodu v mesto ogled Vatikana, bazilike Sv. Petra in trga, ki ga krasi veličastno božično drevo. Po želji in za doplačilo tudi ogled Vatikanskih muzejev in Sikstinske kapele. V popoldanskih urah ogled Angelskega gradu in Panteona, ki slovi po največji prosto stoječi kupoli na svetu. Dan bomo zaključili na trgu Navona, ki velja za najbolj obiskan božični sejem v Italiji, kjer se boste lahko prepustili božičnimi vzdušju in obiskali bogato založene stojnice. Vožnja v hotel in večerja.

3. dan: VEZUV - POMPEJI - NEAPELJ
Po zajtrku ob primernih vremenskih razmerah vzpon na vulkan Vezuv, ki je uničil cvetoče mesto Pompeji. Sledi vožnja v Pompeje in ogled znamenitosti, ki prikazujejo živahno življenje tega mesta. Sledi vožnja v Neapelj in panoramski ogled znamenitosti, med katerimi izstopata grad in galerija Umberta I.. Obiskali bomo tudi znamenito ulico San Gregorio Armeno, ki slovi po božičnih figuricah, ki jih domačini izdelujejo iz voska, brona, plutovine in gline. Povratek v hotel in večerja.

4. dan: ANTIČNI RIM - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja v Rim, kjer bomo oglede začeli z obiskom znamenitosti iz antičnih časov. Veličastni Kolosej, kjer so potekale največje prireditve tistega časa, dopolnjuje ogled Foruma Romanum, sledi sprehod do Španskega trga in španskih stopnic. Prihod v Slovenijo v predviden v poznih večernih urah.


Prevoz: avtobus
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena