Potovanja - top izbor
*
Costa Brava z živahno Barcelono in Provansa
Program potovanja 1. dan: LJUBLJANA-GIRONA/BARCELONA-LLORET DE MAR / večerja
Zbirališče potnikov predvidoma v popoldanskih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Polet v Girono ali Barcelono in avtobusni prevoz do letovišča ter nastanitev. Popoldne bo namenjeno počitku in morskim radostim (sončenje, kopanje, športne igre.) Večerja In prenočevanje v hotelu.
2. dan: LLORET DE MAR-MONTSERRAT- LLORET DE MAR/ zajtrk, večerja
Po zajtrku odhod na “razklano goro” Montserrat, kjer čuvajo zaščitnico Katalonije - Črno Madono. Montserrat je najsvetejši kraj Kataloncev, vsak Katalonec mora vsaj enkrat letno na goro. Na poti se boste ustavili za ogled proizvodnje katalonskega vina, po katerem je tudi znana Katalonija. Prosto popoldne, večerja in prenočevanje. Za doplačilo se lahko odločite za obisk predstave flamenka - tipičnega andaluzijskega plesa.
3. dan: LLORET DE MAR-BARCELONA- LLORET DE MAR/ zajtrk, večerja
Po zajtrku celodnevni izlet v katalonsko prestolnico Barcelono in panoramski ogled njenih največjih znamenitosti: staro pristanišče s Kolumbovim spomenikom, Gaudíjeve mojstrovine: stavba Casa Batllo in La Pedrera, park Güell (vstopnina za ogled), nedokončani tempelj svete družine - Sagrada Família (vstopnina za ogled); park La Ciutadela, Montjuich z olimpijskimi objekti, stadion Camp Nou, staro mestno središče (Barrio Gotico) s katedralo, eno najlepših tržnic Evrope–La Boquerija in seveda najpopularnejšo mestno ulic –ulico Ramblas. Popoldne bo nekaj časa na voljo tudi za samostojno raziskovanje mesta ali obisk katerega od številnih muzejev. Vrnitev v hotel in večerja. Zvečer možnost ogleda predstave viteških iger z večerjo (doplačilo). Prenočevanje.
4. dan: LLORET DE MAR-FIGUERAS- CARCASSONNE–AIX EN PROVENCE/ zajtrk
Zajtrk. Vožnja do Figuerasa - postanek za ogled Dalíjeve galerije. Teatro Museu Dalí, kjer je na strehi postavljena v oči bodeča steklena kupola, na vhodu črni kadilak, ki ga škropi Fontana … Nadaljevanje vožnje proti Franciji, po Provansi in postanek v mestecu Carcassonne ter čas za ogled srednjeveške utrdbe, ki so jo leta 1997 uvrstili na seznam Unescove dediščine. Za tri kilometre dolgim obzidjem z 52 stolpi se skrivajo ozke mestne uličice, trgi in trgovinice ter restavracije. Nadaljevanje vožnje v Aix en Provence, nastanitev in prenočevanje v hotelu.

5. dan: AIX EN PROVENCE-LJUBLJANA/ zajtrk
Zajtrk v hotelu ter vožnja in ogled provansalske prestolnice Aix En Provence. Sprehod po “mestu fontan”, katere zgodovino so zaznamovale znane osebnosti Cezanne, grof Mirabeau ... Nadaljevanje vožnje do Nice na Azurni obali ter kratek sprehod po mestu. Popoldne nadaljevanje vožnje mimo kneževine Monaco v Italijo in po Padski nižini v Ljubljano. Predviden prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.
Prevoz: Letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena