Potovanja - top izbor
*
Dalmacija za gurmane
1. dan: LJUBLJANA–ZADAR–KMEČKI TURIZEM IN PRŠUTARNA–ŠIBENIK Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu v Ljubljani ob 6.uri. Vožnja mimo Novega mesta čez mejni prehod Metlika in po avtocesti skozi Liko v Dalmacijo. Prvi postanek bo v Zadru. Sprehod po mestu, čas za drobne nakupe ali ogled mesta z lokalnim vodnikom: Trg Forum s cerkvijo Sv. Donata, cerkev Sv. Kerševana, katedrala Sv. Stošija, Narodni trg, lepo ohranjeno mestno obzidje s Kapetanovo kulo, vrata s kopna, stara mestna luka Foša, morske orgle, elektroinstalacija pozdrav soncu,.. Nekaj prostega časa, nato vožnja po avtocesti proti Šibeniku. Na poti postanek za ogled kmečkega turizma s farmo, nasadom oljk, vinogradom, sušilnico pršuta in suhomesnatih izdelkov in pravo dalmatinsko konobo. Ogled z degustacijo njihovih suhomesnatih izdelkov. Nato vožnja mimo Šibenika v turistično naselje Solaris. Nastanitev v hotelu, večerjain prenočevanje.

2.dan: PRIMOŠTEN–TROGIR–OMIŠ–KANJON CETINE–IMOTSKI Po zajtrku izlet po Dalmaciji. Postanek v Primoštenu, nato vožnja mimo Trogira, ob Kaštelanskem zalivu, mimo Splita v kanjon reke Cetine. Vožnja z ladjicami in dobro kosilo. Pot boste nadaljevali v Imotski. Postanek za ogled Rdečega in Modrega jezera in sprehod po mestu. Popoldne povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3.dan: SOLARIS (IZLET Z LADJO)–»ETNO SELO« DALMATI–LJUBLJANA Po zajtrku prosto dopoldne za sprehode ob morju, sončenje in uživanje v okolju hotela. Priporočamo lep izlet z ladjo na otoka Krapanj in Zlarin (doplačilo vodniku na poti). V opoldanskih urah odhod izpred hotela in vožnja v »etno selo« Dalmati. Prijazni gostitelji vam bodo pokazali in razložili, kakšno je bilo v starih časih življenje »na selu«, v majhnih, starih kamnitih hišah, ogledali si boste staro dalmatinsko hišo, klet in dvorišče in poizkusili domač kruh, pršut in vino. Potem vas bodo povabili v njihovo restavracijo, kjer vam bodo pripravili dobro kosilo, ob katerem se boste lahko poveselili. Na koncu boste lahko kupili dalmatinski pršut, olivno olje in dobro domače vino. Pozno popoldne se boste dobre volje poslovili od prijaznih gostiteljev in se po avtocesti odpravili proti domu. Vožnja po avtocesti skozi Liko in prihod v Ljubljano v večernih urah.
Prevoz: Avtobus
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena