Potovanja - top izbor
*
Novoletna Praga in Brno
PROGRAM

1. DAN SLOVENIJA - Č. KRUMLOV - Č. BUDEJOVICE - PRAGA Nočitev
Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah in vožnja skozi Avstrijo na Češko. Prvi daljši postanek bomo naredili v mestecu Češki Krumlov z lepo ohranjenim srednjeveškim jedrom, ki ga najdemo na UNESCO-vi listi kulturne dediščine sveta. Nekaj prostega časa za osvežitev, nato pa nadaljevanje do Čeških Budejovic, največjega mesta regije in doma slovite pivovarne Budvar, kjer nastaja svetovno znano pivo Budweiser. Sprehodili se bomo po glavnem mestnem trgu, nato pa podali še na ogled pivovarne, kjer nam bodo predstavili postopek proizvodnje, za konec pa bomo odlično pivo lahko tudi sami poskusili. Pozno popoldne prihod v Prago, nastanitev v hotelu.

2. DAN OGLED PRAGE Zajtrk, nočitev
Celodnevni ogled češke prestolnice. Zapeljali se bomo skozi mestno četrt Višehrad mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi prosti čas za uživanje v vrvežu mesta. Zvečer se bomo po želji podali v eno od tipičnih praških pivnic na pravo češko večerjo.

3. DAN PRAGA Zajtrk, nočitev
Dopoldne bomo obiskali židovsko četrt, nato pa se sprehodili do Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazoval mimohod apostolov, spoznali pa bomo še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg. Priporočamo mini križarjenje s kosilom po reki Vltavi, kjer bomo mesto spoznali še z vodne strani in občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. Zvečer praznovanje na prostem na enem od osrednjih trgov. Po želji novoletna zabava v enem izmed številnih barov in lokalov.

4. DAN PRAGA - BRNO - SLOVENIJA Zajtrk
Po ne prezgodnjem zajtrku odhod proti domu. Na poti se bomo ustavili še v drugem največjem Češkem mestu, Brnu. Ogled znamenitosti:kapucinska cerkvena grobnica, Trg svobode, stolnica... Po ogledu nadaljevanje proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah. 
Prevoz: avtobus
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
29.12.2019 po programu po programu avtobus 259.00 € Povpraševanje Rezervacija