Potovanja - top izbor
*
St. Peterburg in Moskva - novo leto
1. dan: LJUBLJANA-BENETKE–ST. PETERBURG
V zgodnjih jutranjih urah zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi Most v Ljubljani in prevoz do letališča. Polet letala preko enega izmed evropskih letališč proti St. Peterburgu. Po pristanku in opravljenih obveznostih prevoz z avtobusom do hotela. Nastanitev v hotelu. Da bi doživeli prvi večer v St. Peterburgu nekoliko drugače, predlagamo obisk tradicionalne folklorne predstave v palači Nikolaevskiy (doplačilo). Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

2. dan: ST. PETERBURG / zajtrk
Zajtrk.Dopoldne možnost ogleda znamenitega muzejskega kompleksa Ermitaž (doplačilo). Kompleks, v katerem so stari Ermitaž, novi Ermitaž, mali Ermitaž, Carsko gledališče in baročni Zimski dvorec, kjer je bil glavni sedež ruskih carjev, hrani več kot 3 milijone eksponatov umetnikov, od kamene dobe do današnjih dni. Popoldne prosto za samostojne oglede in nakupe ali za doplačilo ogled veličastne Izakove katedrale in stolnice Kristusovega vstajenja v krvi, kjer so leta 1881 izvršili atentat na ruskega carja Aleksandra II. Večerja (doplačilo) in prenočevanje. Silvestrovanje na prostem.

3. dan: ST. PETERBURG / zajtrk
Po zajtrku sledi avtobusni ogled mesta: Nevski prospekt, Vasiljevski otok, Petropavlovska trdnjava (doplačilo) z grobnico ruskih carjev, nadaljevali boste po bregu reke Neve mimo Zimskega dvorca, letnega vrta in veličastne Izakove katedrale. Ustavili se boste tudi pri križarki Aurora, katere strel iz topa je sprožil Oktobrsko revolucijo leta 1917. Prosto popoldne za lastno raziskovanje mesta ali za doplačilo obisk dvorca Yusupovih, ki so bili ena izmed najbogatejših družin v carski Rusiji in kjer se boste seznanili z legendarno zgodbo o smrti Rasputina. V razkošnem dvorcu je družina imela privatno gledališče in razstavljenih več kot 40.000 umetniških del, vključno z deli Rembrandta. Danes so umetniška dela razstavljena v Ermitažu. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan: ST. PETERBURG–MOSKVA / zajtrk
V zgodnjih jutranjih urah se boste s hitrim vlakom popeljali na relaciji St. Peterburg–Moskva. Ob prihodu v mesto, ki si je leta 2009 prislužilo »zanimiv« naziv najdražjega mesta na svetu, bo sledil panoramski ogled mesta z avtobusom. Popeljali se boste po glavnem mestu Ruske Federacije, med vožnjo občudovali raznolikost 12–milijonskega mesta in se ustavljali pri pomembnejših znamenitostih: Kremelj (zunanjost) in njegove cerkve, Rdeči trg, cerkev Vasilija Blaženega, Bolšoj teater, Univerza Lomonosov, Novodevični samostan, stadion Lužniki ... Vožnja do hotela in nastanitev. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

5. dan: MOSKVA / zajtrk
Po zajtrku za doplačilo ogled notranjosti Kremlja, okoli 28 ha velikega jedra mesta, za katerega so stari Moskovčani govorili: “Nad Moskvo je Kremelj, nad Kremljem je le še Bog.” V Kremlju se boste sprehodili do stolničnega trga, mimo Velike kremeljske palače in carskega zvona, ki velja za največjega na svetu. Obiskali boste lahko veličastno kremeljsko Katedralo ter Zakladnico, v kateri je našel prostor muzej zbirk nakita in oblačil, hranijo pa tudi eno najbogatejših zbirk kronskih draguljev na svetu. Popoldan za doplačilo priporočamo obisk Tretjakovske galerije in voden ogled med deli ruskih umetnikov Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

6. dan: MOSKVA–BENETKE-LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in za doplačilo obisk znamenitih moskovskih metro postaj, ki jih zaradi veličastne arhitekture imenujejo tudi “podzemni muzej”. Popeljali se boste z moskovskim metrojem, ki sodi med najbolj točne na svetu. V zgodnjih popoldanskih urah prevoz na letališče in polet letala proti letališču Marco Polo pri Benetkah. Prevoz v Ljubljano.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
30.12.2019 po programu po programu letalo 899.00 € Povpraševanje Rezervacija