Potovanja - top izbor
*
Novoletni London
Britanska prestolnica se že konec novembra odene v novoletno vzdušje. Okrašene ulice vsak večer pričarajo ples pisanih luči. Novoletni nakupi in vedro praznično razpoloženje prevzame domačine in turiste. Vedno privlačno mesto je v prazničnem decembru še posebno zanimivo.

1. dan: LJUBLJANA–LONDON
Dopoldne zbirališče potnikov na  letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Predviden let v London ob 11.00. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Z našim vodnikom se boste odpravili proti okrašenemu središču Londona in se popeljali z lokalnim busom po več kot miljo dolgi ulici Oxford Street, se sprehodili po West Endu; od kraljevih Burlington in Piccadilly Arcade do imenitne veleblagovnice Fortnum & Mason. Krajši postanek na vedno živahnem Piccadilly Circus, potem pa proti skrivnostnemu Sohu in skozi londonsko kitajsko četrt do trga Trafalgar. Tam namreč vsako leto stoji največja britanska novoletna jelka, ki jo mestu podari norveška prestolnica Oslo. Morda se boste sprehodili po danes zelo priljubljeni južni obali mimo London Eye do Tate Modern in do Millennium Bridge–a ter uživali v tisočerih lučkah Londona. Zvečer boste lahko zaključili z obiskom enega od najstarejših, prijetnih angleških pubov. Novoletni London: Opazujte novoletni ognjemet pred polnočjo z ene od mestnih panoramskih točk. Prenočevanje.

2. dan: LONDON ( GREENWICH ) / zajtrk
Zajtrk in prosto.“Peš” ogled Londona: vožnja s podzemno železnico do Westminstra, peš skozi park St. James do Buckinghamske palače in rezidence prestolonaslednika princa Charlesa. Ogled menjave konjske straže ob White Hallu in do Downing Streeta 10, kjer domuje angleška ministrska predsednica. Zgodaj popoldne se odpravite do živahnega Covent Gardna. Priporočamo panoramski ogled praznično okrašenega mesta–vožnjo z London Eye (doplačilo). Popoldne za doplačilo izlet z ladjico v Greenwich, mesto, kjer se stikata vzhod in zahod. Klasična arhitektura stavb nekdanjega Kraljevega pomorskega kolegija je služila kot filmska kulisa številnim filmskim ekipam. Sprehod po tipični angleški tržnici. Lahko si boste  ogledali observatorij z označeno časovno ločnico. V Greenwichu si v eni od  številnih restavracij privoščite dobro večerjo. Proti večeru vrnitev v London  preko nekdanjih pristaniških dokov, ki danes predstavljajo poslovno–finančno srce britanske prestolnice, predela Canary Wharf. Lahko pa se odločite za obisk največjega nakupovalnega centra Stratford Westfield, saj prav v teh prazničnih dneh potekajo velike novoletne razprodaje. 12. 12. 2019: Zvečer ogled popularnega muzikala (doplačilo ob prijavi). Življenska zgodba in uspešnice glasbene pop ikone Tine Turner preposto navdušijo na odrskih deskah West Enda. Povabite se na glasbeno plesni dogodek, ki je "Simply the best". Prenočevanje.

3. dan: LONDON/ zajtrk
Zajtrk in prosto. Dopoldan se boste lahko v spremstvu našega vodnika odpeljali v City, si ogledali največjo anglikansko katedralo Sv. Pavla, lahko pa se boste odločili za ogled bližnje imenitne galerije Tate Modern. Nato ogled londonske trdnjave in kronskih draguljev v zloglasnem Towru. Popoldne predlagamo obisk razstavnega prostora voščenih lutk Madame Tussaud's, lahko pa obiščete bližnji muzej Sherlocka Holmesa. Proti večeru pa si lahko ogledate še imenitno, praznično okrašeno veleblagovnico za petičneže–Harrods s 330 oddelki, od oblačil, elektronike do nepozabnega oddelka s pripravljeno hrano in pijačo - Food Hall. Zvečer lahko ogledate tudi enega od številnih londonskih muzikalov (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan: LONDON– BENETKE - LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in prosto. Dopoldne lahko obiščete katerega od številnih muzejev ali galerij, lahko pa v spremstvu našega vodnika obiščete največjo tržnico alternativnih trendov ob londonskem kanalu Camden Lock, kjer boste morda v zadnjem hipu našli idejo za nakup božično novoletnega darilca. Popoldne prevoz na londonsko letališče in odhod letala proti Benetkam. Po pristanku na beneškem letališču Marco Polo organiziran prevoz do Ljubljane.

Predvidena časovnica leta
odhod 31. 12.  LJU – LON STANSTED                        
                                 11:00 – 12:15
prihod 03. 01.  LON GATWICK – BENETKE                           
                                 20:30 - 23:35

Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
31.12.2019 po programu dvoposteljna letalo 549.00 € Povpraševanje Rezervacija