Potovanja - top izbor
*
ADVENTNI SALZBURG

Po vzorcu postne priprave na veliko noč so od 6. stol. dalje uvedli advent kot pripravo na božič. Adventni post so začeli različno zgodaj, ponekod že po sv. Martinu. Zdaj je advent dolg štiri nedelje, tedni so pa včasih le trije.

Predviden program

Pot nas bo v zimskem jutru vodila proti Solnograški in v predbožični Salzburg. Najprej se bomo ustavili na privlačnem božičnem sejmu, ki se odvija ob palači Hellbrunn. Tu je v adventnem času prav čarobno; postavijo stojnice z lokalnimi prazničnimi dobrotami, predstavijo se tradicionalni rokodelci, odvija se božična parada, organizirajo božične igre, 24 oken baročne palače je spremenjenih v velikanski adventni koledar in novoletno okrašen je celo gozd štiristotih dreves. Postanek na božičnem sejmu in nato vožnja v Salzburg. Mozartovo mesto v predpraznični zimski idili ponuja poseben čar! Romantičen sprehod po okrašenih mestnih ulicah, postanek na glavnem mestnem trgu s stojnicami, od koder prihaja omamen vonj slaščic in toplih napitkov, ogled mestnih znamenitosti in vabilo v toplo kavarno bodo naredili predpraznični decembrski dan poseben. Naj bo tudi za vas! Odhod iz mesta je predviden ob 19.00 uri, ko se bomo odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Opombe k izletu

- Program bo izveden ob prijavi vsaj 35 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
- Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
- Izlet bo izveden v vsakem vremenu. Priporočamo topla oblačila.
- V Salzburgu je predvidena velika gneča. Hvala za razumevanje.Prevoz: avtobus
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
21.12.2019 po programu po programu avtobus 41.00 € Povpraševanje Rezervacija