Potovanja - top izbor
*
ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI - Dubaj & Abu Dhabi

ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI Dubaj & Abu Dhabi.


Čudovita dežela polna kontrastov. Na eni strani nepregledna puščava, tradicionalno beduinsko življenje pod neverjetnim zvezdnatim nebom in zgodbe iz 1001 noči. Na drugi strani največji dosežki današnjega časa - najvišje in najbolj ekstravagantne zgradbe na svetu. Blišč, sijaj in neomejene možnosti nakupovanja...

1. dan: polet proti Dubaju
Zbor potnikov na letališču Zagreb in polet v popoldanskih urah proti Dubaju. Prihodu v Dubaj v večernih urah in transfer do vašega hotela s 3*, kjer boste bivali ves čas potovanja. Namestitev.

2. dan: tradicionalni Dubaj
Zajtrk. Današnji ogled nas vodi v stari del Dubaja. Najprej se bomo ustavili pred čudovito mošejo Jumeirah (zunanji ogled), zgrajeno leta 1978 v srednjeveškem slogu Fatimid. V trdnjavi Al Fahidi, mestnem muzeju, bomo spoznali zgodovino mesta in okoliških območij, nato pa bomo z ladjicami (Abra vodni taksi) prečkali Dubai Creek in si ogledali tržnico z zlatom in začimbami. Izjemno živahna tržnica je bogata z aromatičnimi začimbami in razkošno ponudbo zlatih izdelkov. Med izletom bomo skupaj obiskali še zlatarno in trgovino z usnjenimi izdelki. Povratek v hotel in prosti čas.

3. dan: izlet v Abu Dhabi
Po zajtrku se odpravimo v Abu Dhabi. Po 2 urni vožnji po obalno puščavski cesti prispemo v Abu Dhabi - glavno mesto ZAE. Med panoramsko vožnjo bomo občudovali čudesa tega mesta. Zapeljemo se do veličastne mošeje šejka Zayeda - ena največjih mošej na svetu, ki vas bo očarala s svojim razkošjem. V bližini se nahaja tudi znamenito sprehajališče Corniche. Nato sledi vožnja do Heritage Village, muzeja, ki so ga uredili kot tradicionalna vas in kjer boste spoznali, kako so na tem področju nekoč živeli. Zapeljemo se še mimo očarljivega hotela Emirates Palace in obiščemo prodajalno s preprogami. Nato sledi povratek v hotel in nočitev.

4. dan: prosto ali fakultativni izlet
Zajtrk. Današnji dan izkoristite za raziskovanje Dubaja v lastni režiji ali se nam pridružite na zanimivem fakultativnem izletu (za plačilo).5. dan: prosto ali fakultativni izlet Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo).6. dan: povratek domov V zgodnjih jutranjih urah sledi prevoz do letališča in povratni let proti Zagrebu.

Opomba: Za to potovanje potrebujete potni list, ki ob izstopu iz ZAE velja še vsaj 6 mesecev! V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list.


Možni fakultativni izleti:

SODOBNI DUBAJ
Na današnjem poldnevnem izletu boste spoznali luksuz in ekstravaganco ter največje simbole današnjega Dubaja. Ogled začnemo z obiskom Souk Madinat Jumeira, ki združuje tradicionalno ponudbo soukov z butičnimi izdelki in trgovinicami s spominki. V 25 restavracijah nudijo kulinariko z vsega sveta. Nato se zapeljemo do Burj Al Arab (zunanji ogled) in naredimo postanek za fotografiranje. Obiščemo elegantno Dubai Marino s svojima arhitekturnima čudežema ter se na koncu ustavimo še v največjem nakupovalnem centru na svetu Dubai Mall-u, kjer se bomo povzpeli na najvišjo stolpnico na svetu Burj Khalifo. V tem centru se nahaja tudi ogromen akvarij in podvodni zoo. Povratek v hotel

PUŠČAVSKI SAFARI
Skrivnostna puščava vas vabi na čaroben večer. Avantura, katero ne boste nikoli pozabili. Z vozili na štirikolesni pogon se odpeljete izpred hotela proti puščavi. Vožnja po mehkih, zlato peščenih sipinah je vznemirljivo in nepozabno doživetje. Med vožnjo po sipinah boste v daljavi zagledali vaš kamp, kjer boste doživeli pravi tradicionalni arabski večer. Tukaj boste uživali v sproščenem in umirjenem okolju pod zvezdnatim nebom ter bili obdani z veličastnimi peščenimi sipinami, za katere se zdi, da sijejo ob svetlobi sončnega zahoda. Postregli vam bodo z mesnimi dobrotami z žara, pripravljenimi na arabski način, ter solatami. Po večerji pokadite vodno pipo ali preprosto uživajte v čudoviti galaksiji zvezd ob zvokih arabske glasbe, ki spremljajo trebušno plesalko med predstavo. Presenečeni boste, koliko ljudi se ji bo pridružilo na plesišču še pred koncem prestave. Želeli si boste, da se ta čaroben večer nikoli ne konča.

DHOW CRUISE Z VEČERJO
Kaj je lahko še bolj čarobno od večerje na krovu ladje (Dhow), ki v mesečini tiho pljuje po Dubai Creeku? Pričakuje vas romantičen večer, kjer vas bodo razvajali z arabsko gostoljubnostjo in različnimi okusnimi jedmi, na osvetljeni in čudovito okrašeni ladji, ki mirno pljuje vzdolž spektakularne obale Dubajskega polotoka. Dhow je nostalgičen spomin na arabski pustolovski duh, ki sega v čas nabiranja in trgovanja z biseri. Uživali boste v panoramskem pogledu na osvetljene nebotičnike ob svežini morske sapice.

MIRACLE GARDEN
Vsako leto, od sredine novembra do sredina maja, oživi 72.000 kvadratnih metrov površine polne različnih vonjev in barv. To je neverjetno doživetje in prava paša za oči v Duba Miracle Garden. Otvoritev vrtov je bila na Valentinovo leta 2013 v osrčju Dubaja. Videti vrtove v polnem razcvetu, kjer so iz 150 milijonov rož ustvarjeni različni vzorci, barviti oboki in neštete neverjetne oblike, je resnično veličastno. Osupljiva pokrajina Dubai Miracle Garden je leta 2013 bila vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov za največji vertikalni vrt na svetu in leta 2016 za največjo cvetlično skulpturo na svetu v obliki letala Airbusa A380. Leta 2018 je prejel vrt priznanje za najvišjo skulpturo topiariev, ki je segala 18 metrov v višino in bila ustvarjena iz skoraj 100.000 rastlin in cvetov ter tehtala 35 ton. Izredno doživetje za vse ljubitelje rastlin in umetnin.

ATLANTIS
Današnji izlet vas popelje do nekaterih najbolj znanih kulis Dubaja – do mošeje Madinate Jumeirah in na plažo pred najbolj znanim hotelom na svetu, Burj Al Arab, kjer boste imeli nekaj časa za fotografiranje. Sledi nekaj prostega časa v souku Madinat Jumeira, ki združuje tradicionalno ponudbo soukov z butičnimi izdelki in trgovinicami s spominki. Nato se odpravimo na znameniti otok v obliki palme, kjer se nahaja čudoviti hotel Atlantis. Obiščemo akvarij „Lost Chambers Aquarium“ in spoznamo eksotičen podvodni svet. 

Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
26.04.2020 po programu po programu letalo 749.00 € Povpraševanje Rezervacija
17.05.2020 po programu po programu letalo 719.00 € Povpraševanje Rezervacija