Potovanja - top izbor
*
Kijev - Černobil

Ogled Kijeva (Černobil).Program:

1. dan: Organiziran jutranji transfer iz Ljubljane, Celja in Maribora do letališča na Dunaju. Ob 11.05 direkten polet nizkocenovne družbe Laudamotion proti Ukrajini. Pristanek ob 14.05 v KIJEVU. Vožnja z najetim avtobusom v mesto in krožni ogled glavnih znamenitosti: zlata vrata, ukrajinska narodna opera, parlament, rezidenca predsednika republike – palača Marijanski s parkom, Vladimirska katedrala in katedrala sv. Sofije, spomenik princesi Olgi, trg Neodvisnosti, samostan sv. Mihaela ... Nastanitev v hotelu v centru in nekaj prostega časa za prve samostojne oglede. Nočitev.

2. dan: Pozen zajtrk, nato celodnevni ogled mesta KIJEV z našim vodnikom (koriščenje javnega prevoza): Ogled znamenitega samostana in največjega ukrajinskega spomenika – Pečerske lavre iz 11. stoletja, ki je pod zaščito Unesca. Znotraj samostanskega kompleksa so številne cerkve, pod samostanom pa katakombe. Obisk »kijevskega Montmartra« na ulici Andriyivsky Descent, ki je ena najbolj znanih srednjeveških ulic in glavna turistična znamenitost mesta, z baročno cerkvijo sv. Andreja in hišo ruskega pisatelja Mihaila Bulgakova. Za konec še obisk četrti Podil, ki je najstarejša v mestu s številnimi galerijami in trgovinicami domače obrti. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Prost dan v Kijevu za individualne oglede, obiske muzejev ali nakupe. Po želji in za doplačilo celodnevni izlet v ČERNOBIL, ki se je 32 let po katastrofalni nesreči spremenil v nekakšen tematski park. Ogled opuščenega mesta Pripjat, dom zloglasnega černobilskega jedrskega reaktorja številka štiri, s hotelom in ostalimi stavbami, ki so ostale nedotaknjene od takrat, ko so iz njih evakuirali ljudi. Vrnitev v Kijev in nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Prost dan v Kijevu za individualne oglede, obiske muzejev ali nakupe (možen tudi organiziran ogled katerega od muzeja ali znamenitosti z našim vodnikom). Proti večeru transfer na letališče. Direkten polet ob 22.05 proti Dunaju, kjer bo pristanek bo 23.05 po lokalnem času. Še organiziran transfer v Slovenijo do Ljubljane, kamor bo prihod v zgodnjih jutranjih urah.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena