Potovanja - top izbor
*
Sončna Likija

Potovanje LIKIJA: Antalya, Myra, Efez, Pamukkale, Hierapolis

Likija - področje izvira iz starega veka in se nahaja v današnji jugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnih civilizacij, so danes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Ob edinstvenih antičnih izkopaninah, Vas bodo vsekakor očarali še ugodna klima, gastronomija, kultura in naravne lepote. Ne zamudite največjih znamenitosti tega potovanja: Efez - edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjo in ohranjenostjo in kjer se v bližini nahaja hiša Device Marije; Pamukkale - kompleks naravnih bazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudi Kleopatra; Antalya - eno najlepših mest turške riviere in še veliko več...


1. dan: let proti Antalyi
Na letališču Ljubljana vas dve uri pred poletom pričaka predstavnik agencije, sledi prijava na let in let proti Antalyi. Po pristanku vas, na izhodu z letališča,pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev v hotelu na območju Kemerja ali Beleka.

2. dan: Myra
Zajtrk. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se Vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije. Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Med potjo boste imeli možnost, da se z ladjico zapeljete do potopljenega mesta v Kekovi (za plačilo). Nočitev na območju Mugle.

3.dan: Likija
Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi.

4. dan: Efez
Zajtrk. Nato obiščemo antično mesto Efez (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu. Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na Vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja... Popoldan prosto ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo).

5. dan: Pamukkale
Zajtrk. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi Vašega hotela. Nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis – Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje) se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja ali Beleka.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokalčki, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnost nakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran.

8. dan: povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom leta, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste poleteli proti Ljubljani.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
24.02.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 209.00 € Povpraševanje Rezervacija
03.03.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 229.00 € Povpraševanje Rezervacija
10.03.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 249.00 € Povpraševanje Rezervacija
17.03.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 269.00 € Povpraševanje Rezervacija
24.03.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 289.00 € Povpraševanje Rezervacija
31.03.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 299.00 € Povpraševanje Rezervacija
07.04.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 309.00 € Povpraševanje Rezervacija
14.04.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 329.00 € Povpraševanje Rezervacija
21.04.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 369.00 € Povpraševanje Rezervacija
28.04.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 369.00 € Povpraševanje Rezervacija
05.05.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 349.00 € Povpraševanje Rezervacija